De Citit : Reviews

Basilisk

| 09 mai

E timpul sa cresti si sa renunti la Naruto copile! E timpul pentru ninja adevarati si lupte uimitoare!
Basilisk are cele mai atractive si naucitoare intamplari, scene de lupta intre ninja, stropite din belsug cu sange, intriga, comploturi si nervi intinsi la maximum.
La acest anime nu te vei abtine sa-ti rozi unghile in timp ce personajul preferat e in inima bataliilor, e atras in diverse curse sau se confrunta cu moartea…
Este una dintre cele mai reusite tragedii anime si unul dintre cele mai captivante show-uri EVER!!!

Rezumat:
Se vorbeste despre doua clanuri ninja din Japonia feudala: clanul Kouga si clanul Iga. Intre aceste doua clanuri au existat resentimente inca de la inceputul lumii si au trait de-a lungul secolelor intr-un razboi continuu. Shogun-ul ii obliga, insa, sa semneze un tratat de pace, ce mai tarziu va fi intarit cu o casatori intre cele doua clanuri ninja: Gennosuke pentru Kouga, si Oboro pentru Iga. Odata cu trecerea timpului, Shougun-ul imbatraneste si are deja prea multi mostenitori la titlu. Ce modalitate mai buna de a decide cine va urma ca Shougun decat distrugerea tratatului de pace, lupta dintre cele doua clanuri ninja si deciderea noului Shougun de catre invingator. Asa ca incepe o sangeroasa lupta intre clanuri.

Intriga:
Anul 1614 AD. Doua clanuri ninja, fiecare sustinand un mostenitor al lui Hidetada Tokugawa pentru a deveni urmatorul Shougun, trimit fiecare cate 10 reprezentanti ninja pentru a se lupta pe viata si pe moarte cu acelasi scop: anihilarea celuilalt clan ninja si sprijinul neconditionat din partea guvernului Tokugawa pentru clanul invingator pentru urmatorii 1000 de ani. Si pentru a face lupta dintre cele doua clanuri si mai dificila avem parte si de o poveste de iubire a la Romeo si Julieta intre mostenitorii celor doua clanuri rivale.

Muzica & Grafica:
Opening Theme: "Kouga Ninpouchou" by Onmyouza
Ending Theme: #1: "Hime Murasaki" by Nana Mizuki si #2: "Wild Eyes" by Nana Mizuki
Grafica este reusita, personajele bine conturate, scenele de lupta detaliat desenate, iar culoriile dau viata anime-ului.

Basilisk este genul de anime pe care il poti revedea oricand datorita scenelor de lupta si intrigii bogate. Implicatiile istorice dau savoarea povestii care pare creata pe baza unor intamplari reale. Ori de cate ori l-ai revedea va reusi sa te surprinda cu detalii noi, scene sangeroase si ipostaze amuzante.

Genres: action, drama, fantasy, romance, supernatural
Rating : Mature (May contain sex, drugs, and extreme graphic violence)
Running time: 24 minutes
Number of episodes: 24

Go Watch it Now! Basilisk.

articol publicat pe bleach.animezup.com.