De Citit : Reviews

Animatia 3D “Up”: Rara avis

| 23 iunie

Up, cea mai recenta animatie a aventurosului studio Pixar, este o raritate: un succes de box office care are ca erou un batranel. In general, personajele in varsta, complexe si interesante, isi gasesc prea greu loc in filme.
Carl si a sa casuta cu baloane au zburat sus, in atmosfera rarefiata a box office-ului american – Up a urcat pe primul loc, reusind un impresionant 68,2 milioane dolari in weekendul de deschidere si pastrand un record imaculat pentru Pixar, studioul de sub umbrela Disney ale carui toate 10 productii au devenit hituri atat la public, cat si la critica. De obicei, filmele care prind foarte bine la public nu sunt bine primite de critica si viceversa. Insa cei de la Pixar reusesc de fiecare data sa seduca ambele tabere. O performanta cu adevarat incredibila.
Up urmareste aventurile lui Carl Fredricksen, un vaduv singuratic cam cinic si ursuz (vocea actorului Ed Asner) care zboara spre America de Sud intr-o casa legata de mii de baloane cu heliu, alaturi de un tovaras de drum de 8 ani. Un gentleman in varsta si un baietel nu sunt un cuplu pentru o animatie tipica, insa inventivitatea scenaristilor si animatorilor e din nou impresionanta. Filmul a atras in salile de cinema atat familiile, cat si adultii, iar versiunea 3D a contat pentru 51% din incasari.
Orfanii au jucat un rol crucial in filmele Disney, insa e prima oara cand povestea se concentreaza asupra unui vaduv de varsta a treia.
Citeste mai mult in Moneyexpress.