De Citit : Recomandări

Valea Regilor – narghilea si scortisoara

| 25 martie

Am ajuns prima oara in cafeneaua egipteana Valea regilor acum vreo 6 ani, pe cand eram in clasa a X-a, adusa de un prieten bun care stia ca pe aici se poate fuma narghilea. Nu fumez, dar nu am rezistat tentatiei de a fuma o narghliea cu aroma de capsuni.
De atunci, au aparut numeroase localuri in Bucuresti unde se poate fuma narghilea. Dar Valea Regilor – fiind prima – a ramas in mintea tuturor bucurestenilor ca fiind locul original unde pot fuma narghilea si savura un minunat ceai de scortisoara.

Care-i atmosfera in Valea Regilor si cum sta la capitolul design interior?
De atunci am ajuns de nenumarate ori in Valea Regilor alaturi de unii dintre prietenii mei si de fiecare data m-am mirat ca, desi era chiar si sambata seara, aici am gasit mereu loc (ceea ce spune multe despre un local, parerea mea) si de fiecare data fascinatia centrala era aceeasi – narghileaua.

Designul interior urmareste si el stilul egiptean. Oarecum spartan, dar plin de semnificatii. Imitatii de papirus, covorase din paie, tablouri cu embleme si simboluri egiptene, scaune si mese din lemn si paie si mult auriu. In combinatie cu o narghilea si un erfe cu lapte, nu poti sa nu te simti ca undeva in apropierea piramidelor din Giza.

Un mic inconvenient l-am remarcat in privinta terasei locatiei VillaCrosse. Sa bei un erfe aici pe terasa presupune sa te inarmezi cu un coif. Pasajul este acoperit si sus pe plafonul pasajului se strang porumbei. Este inimaginabil- si nu va doresc sa incercati – sentimentul de a sta sub un stol intreg de porumbei in toiul verii. S-ar putea sa nu devina o experienta… foarte curata pentru voi.

Muzica este orientala, un deliciu pentru cei carora le place genul. Pentru cei care nu au la inima muzica orientala, se potriveste cu ambianta si nu va va deranja in mod deosebit.

Ce bem bun in Valea Regilor?
In afara de prima data – in clasa a X-a – nu am mai gasit niciodata narghilea cu aroma de capsuni. Desi in meniu sunt trecute arome de capsuni, mere si pepene, acestea nu prea exista niciodata. Se poate in schimb incerca narghileaua normala.
Meniul are destule lucruri care merita incercate, preturile sunt ok. Cafeaua la nisip este una dintre ele. Mai ales daca nu ati mai baut niciodata – desi nu este ceva iesit din comun.
Alte bauturi de incercat ar fi ceaiul cu scortisoara (e bun la gust, dar aspectul nu pot spune ca e prea gratios sau imbietor), erfe cu lapte (delicios – va recomand cu caldura) si cocktailul Valea Regilor.

Suntem bine serviti in Valea Regilor?
Nu pot spune daca am fost eu mai mereu ghinionista sau asa se obisnuieste in Valea Regilor la capitolul servire. S-ar putea sa simti uneori ca rabdarea iti este pusa la incercare ceva mai mult decat ti-ai fi dorit cand ai calcat pentru prima oara pragul Valea Regilor. Este bine ca localul aduce a loc bun pentru o meditatie in stil zen, asa ca si nervii pot disparea usor.

Cum sunt preturile in Valea Regilor?
Studentesti. Pe dimensiuni de buzunar reduse, iar raportul calitate-pret este foarte ok.
Daca vreti sa fumati o narghilea sau sa incercati un Erfe cu lapte sau daca va incumetati poate la un ceai cu scortisoara, cafeneaua egipteana Valea Regilor exista in doua locatii diferite – pasajul Villacrosse (calea victoriei 16-20) sau Str. Domnita Anastasia nr. 9.

CoolRank: 8/10
– design si atmosfera: 9/10
– meniu: 9/10
– servire: 7/10
– preturi: 9.5/10
articol publicat pe www.raluk.ro