De Citit : Recomandări

Top 5 albume ale anului 2010

| 13 ianuarie

I would like to thank the academy…
2010 s-a dus! Fara cutremure, explozii solare sau revenirea grunge-ului… S-a facut ceva muzica anul asta, asa ca-mi permit sa fac un mic top personal, aici, acum!
Locul 5: Caribou – Swim
Caribou este un artist care a migrat, rafi­nandu-se de la un fel de post rock inspre un sunet un pic mai electronic (vezi albumul „Start Breaking My Heart“) ajungand la forma la care este acum, adica usor experimental, cu o farama de pop distilat intr-un fel de krautrock usurel si obsesiv.
Locul 4: Four Tet – There is Love in You
Este fenomenal cum un artist care-si construieste muzica numai din sampluri poate ajunge la asa o adancime melodica. Four Tet, fata de materialele anterioare e mult mai asezat, mai metodic si paradoxal, mult mai muzical. There is love in you are farmec si dupa a 98725341-a ascultare.
Locul 3: Gorillaz – Plastic Beach
Damon Albarn ar fi putut sta linistit si el si toate neamurile pana la gradul 3, de acum si inca vreo 3-4 generatii de pe urma piesei Song 2, dar inca se incapataneaza sa faca muzica excelenta. De departe, Plas­tic Beach este cel mai bun album Gorillaz.
Locul 2: Arcade Fire – The Suburbs
Arcade Fire si Richie Hawtin sunt modul in care Canada isi cere scuze intregului mapamond pentru Celine Dion si Brian Adams. Ei bine, The Suburbs este mai fara zvac fata de celelalte doua albu­me Arcade Fire, dar odata intrat in el, ca­peti o dependenta si toate, dar absolut toate piesele te obsedeaza pe rand.
Locul 1: LCD Soundsystem – This is Happening
James Murphy, despre care ati avea impresia ca este britanic, este fix din New York si s-a ocupat multa vreme de DFA Records. Scoate cate un album la cativa ani (asta ar fi al treilea) in care rupe tot. Nu mai zic nimic, This is Happening trebuie neaparat sa va treaca prin urechi.
Citeste si:
– TOP 10 tineri solisti sexy!;
– Top 10 anti-dive: de la Chrissie Hynde la Feist;
– Top 10 legende muzicale scoase de la naftalina.