De Citit : Recomandări

Restaurant libanez Four Seasons – clasicul libanez din Bucuresti

| 18 mai

Dintotdeauna am adorat mancarea exotica. Mancarea condimentata. Mancarea picanta. Tocmai de aceea, mancarea libaneza a ocupat dintotdeauna un loc de vaza in topul preferintelor mele.
Am incercat nenumarate restaurante libaneze din Bucuresti si va pot spune ca acesta este un capitol la care noi, bucurestenii, stam foarte bine. Nu avem un singur restaurant libanez bun ci peste 5. Totusi, restaurantul Four Seasons ramane pentru mine un clasic in acest domeniu, cap de lista nedetronat pana acum. Un loc premium in materie de restaurante libaneze, pe care va invit sa il incercati si voi.

Care-i atmosfera in restaurantul libanez Four Seasons si cum sta la capitolul design interior?
Sincer ma asteptam ca un restaurant libanez sa fie decorat in stil conform cu specificul.
Totusi, Four Seasons nu are nimic din stilul libanez de decor, fiind perfect occidentalizat si decorat in culori caramizii calde. Totul de la pereti si pana la pernitele scaunelor si fetele de masa este colorat in nuante calde de portocaliu sau rosu. Lumina puternica galben-portocalie se imbina perfect cu aceste nuante creand un mediu foarte prietenos, pe care apoi il vor confirma atat servirea cat si preparatele.
Draperii rosii, elemente de fier forjat negru, podeaua in sah alb cu rosu si foarte mult verde – plante, aplicatii vegetale, toate inspirand racoare si intimitate.

Ce mancam si bem bun in restaurantul libanez Four Seasons?
Pentru aperitive, va recomand sa incercati Humus cu sujuk (pasta de naut cu bucatele de carnati libanezi picanti). Desi suna oarecum a mancare greoaie, nu aveti de ce sa va faceti griji. Carnatii libanezi picanti sunt uscati, fara prea multa grasime, cu un gust destul de iute si merg perfect cu humusul. O alta varianta exotica foarte reusita este baba ghanuj (salata de vinete cu rodii), imbinand gustul destul de amar al vinetelor cu gustul dulce al rodiilor. Mai puteti incerca daca va place biftecul tartar si kebabnaee sau daca aveti pofta de pateuri, exista un stil libanez foarte reusit – Sambousek – pateuri cu branza, carne sau spanac. Sa nu uit sa mentionez chiftelutele cu naut falafel sau salata tabbouleh – salata mea preferata cu rosii, patrunjel, ceapa si grau.

La capitolul supe/ciorbe, va recomand cu draga inima sa incercati ciorba de linte. Usoara si hranitoare in acelasi timp.

La felul principal, o alegere foarte inspirata este arais de pui sau de vita – lipie libaneza cu gratar de pui sau vita si cascaval. Pentru vegetarieni exista si arais cu cascaval, fara carne.
Iar pentru cei care doresc ceva si mai specific exista si arais cu sujuk – carnatii libanezi picanti despre care va vorbeam la inceput. Puteti incerca de asemenea shaorma la farfurie de vita sau de pui, aripioare de pui cu sos alb sau rosu, cotlet de berbec, frigarui libaneze de pui sau vita si multe alte astfel de preparate, toata insotite de condimentele si sosurile specifice libaneze.

Pentru desert puteti gusta noapte de beirut – banane, crema de lapte, apa de flori de trandafiri, banane, miere, fistic si nuca.

In cazul bauturilor, nu merita sa pierdeti vremea cu preparatele clasice, intrucat Four Seasons va ofera o serie de bauturi specifice libaneze foarte reusite. Nu pot sa nu incep cu airanul cu menta si usturoi – iaurt cu menta si usturoi de baut – absolut delicios si racoritor, indiferent cat de ciudat ar suna combinatia. Sucul poate fi inlocuit foarte convenabil cu deliciosul Jalab – sirop cu smochine si curmale. Chiar daca suna mai dulce decat v-ati dori, va pot asigura ca nu aveti de ce va face griji, intrucat Jalabul este light si deosebit de delicios. Cu siguranta, nu va veti putea opri la unul singur. Eu una clar nu am putut.
Daca la sfarsitul mesei va doriti un digestiv si sunteti tentati sa comandati o cafea va recomand cafeaua alba cu esenta de flori de portocale. Veti fi surprinsi.

Cum este servirea in restaurantul libanez Four Seasons?
In primul rand, pot afirma ca servirea in Four Seasons este foarte prompta. Veti fi surprinsi ca puteti comanda aperitivele si acestea vor veni pana cand veti apuca sa comandati felul principal. In maximum 30 minute 2 persoane pot comanda, manca si primi si nota. Cheleneritele sunt prompte, dau recomandari foarte bune si la obiect si nu va lasa sa va intrebati nici un moment pe unde umbla si de ce nu dati de ele.

Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul libanez Four Seasons?
Preturile sunt foarte ok, medii. O bautura costa pana in 10 RON, un aperitiv asemenea, un fel principal apropiindu-se cu tot cu garnitura de 20 RON, 2 persoane putand manca foarte bine cu 100 RON.

Cand sa mergem la restaurantul libanez Four Seasons?
Atunci cand aveti pofta de mancare libaneza – este restaurantul meu libanez preferat din Bucuresti. Atunci cand iesiti cu o prietena/un prieten apropiat la masa pentru o discutie tete-a-tete. Si nu in ultimul rand, pentru o cina romantica cu sufletul pereche – atmosfera localului este deosebit de romantica si intima.

Unde gasim restaurantul libanez Four Seasons?
Daca v-am convins sa incercati cateva preparate libaneze in designul intim deosebit de romantic al restaurantului Four Seasons, adresa restaurantului este Str. Vasile Lascar nr. 81, aproape de Pta. Galati, iar rezervari se pot la face la numerele de telefon 021 – 212 29 92 si 0722 216 666. Pentru doritori, plata poate fi facuta si cu cardul.

CoolRank: 9/10
– design si atmosfera: 8.5/10
– meniu: 9.5/10
– servire: 9.5/10
– preturi: 9/10

articol publicat pe www.raluk.ro .