De Citit : Recomandări

Restaurant Indian Haveli – traditionalul Indian in Bucuresti

| 18 august

Restaurantul indian Haveli se defineste inca de la inceput ca fiind unicul restaurant din Bucuresti tipic indian. Chiar daca nu este cel mai bun, se lauda ca este cel traditional, avand un sef pakistanez si un bucatar-sef indian.
Care-i atmosfera in restaurantul indian Haveli si cum sta la capitolul design interior?
Localul este destul de mic si decorat, desi tipic indian, destul de saracacios, nefiind cu siguranta un local care exceleaza la capitolul design interior. Ambianta este una tipic indiana, muzica indiana, chelneri de prin partile locului majoritatea. Iar dupa ce incerci ceva cu adevarat picant sau o portie de naan cu usturoi poti fi sigur ca vei intra in ambianta necesara.
Ce mancam si bem bun in restaurantul indian Haveli?
Preparatele din meniu sunt traditionale indiene, iar in cazul in care nu sunteti obisnuiti cu specificul bucatariei lor, traducerile sunt disponibile, la fel si recomandarile chelnerilor. Tot chelnerii sunt cei care va atentioneaza cand felurile comandate sunt prea picante sau cand ar fi bine sa insotiti mancarea cu o anume garnitura sau sos. Este ideal sa nu uitati de orez si naan – painea traditionala indiana, care va vor ajuta sa savurati chiar si cele mai picante carnuri si sosuri. La inceputul mesei vi se vor aduce si cele 3 sosuri tipice indiene – menta, ceapa rosie si iaurt.
Ca aperitive, va recomand sa incercati tandoori mix grill, format din mai multe sortimente de kebap si onion bhaji, ceapa tocata data prin faina de naut si apoi prajita. Alte variante sunt vegetable Somosa – foietaj indian prajit cu umplutura de legume, panner tikka -branza de casa cu ceapa si ardei facuta la cuptor sau chicken tikka – bucati de pui marinate in iaurt si facute la cuptor. Puteti incerca si o salata asortata proaspata, formata din ardei, rosii si ceapa sau salata raita cu rosii, castraveti, ceapa, cartofi in sos de iaurt.
Ca feluri principale de mancare puteti incerca feluri vegetariene, feluri de mancare din pui sau miel, ca la orice restaurant clasic indian. Daca doriti sa mancati pui va recomand sa incercati unul dintre preparatele Chicken Tikka Masala – pui gatit, cu sos de rosii si alune, Chicken Vindaloo – pui marinat cu otet, ceapa, boia, mustard, sofran si coriandru, destul de picant, Chicken Madras – pui dezosat in sos de nuca de cocos si Kashmiri Chicken – pui dezosat cu sos de caju cu fructe uscate. Este genial si Butter Chicken, dar este foarte gras si bogat in calorii, motiv pentru care am preferat sa ma abtin de la a-l recomanda, Butter Chicken fiind pui gatit cu sos de tomat, smantana si unt.
Pentru miel, cele mai reusite preparate, dupa gustul meu sunt Lamb Korma – miel gatit in sos de ceapa si alune, Lamb Vindaloo – miel marinat cu otet, ceapa, boia, mustar si sofran, ceva mai picant si Lamb Madras – miel in sos de nuca de cocos.
Ca preparate vegetariene, sunt deosebite Bangan Bartha – vinete preparate cu rosii, ceapa si chimen, Kadai Paneer – branza de casa gatite cu ardei gras ceapa si rosii si Daal Makhani – linte neagra gatita in unt si smantana (daal inseamna linte in indiana, daca nimeriti in vreun restaurant indian meniu netradus sau fara explicatii ajutatoare).
Garniturile care pot insoti felurile de mancare indiene sunt orezul si painea indiana traditionala – denumita naan. Orezul il veti putea gasi in diverse combinatii – simplu, cu sofran, legume, chimen, condimente indiene, miel, pui sau fructe uscate. Va recomand sa incercati musai traditionalul orez cu sofran – Pillao Rice. O alta varianta buna este si cel cu chimen – Jeera Rice.
Naan-ul, painea traditionala indiana are si ea diverse sortimente, printre care cu usturoi, cu unt, cu menta, cu cartofi sau cu branza, cocos si fructe uscate. Varianta din urma se intituleaza Peshawri Naan. Eu una prefer Garlic Naan – da, este cu usturoi, dar este minunata. Mai trebuie sa stiti ca naan-ul este un fel de lipie foarte subtire si va va fi adusa foarte fierbinte, deci aveti grija. Este genul de paine care se topeste in gura, deci nu comandati o portie la mai mult de 2 persoane, caci veti regreta.
Deserturile indiene nu vi le recomand, daca este sa fiu sincera, neavand nimic deosebit. Posibilitatile sunt Gullab Jammun – branza de casa calita in ulei, asortata cu sirop de miere servita calda si inghetata indiana.
Cum suntem serviti in restaurantul indian Haveli?
Servirea este buna si prompta, chelnerii sunt amabili si foarte politicosi. Nu avem nici cea mai mica sansa sa ne facem nervi.
Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul indian Haveli?
O masa de 2 persoane merge intre 100 lei si 140 lei. Orezul sau painea indiana merg in jurul a 10 lei, desertul pe la 10-15 lei, un fel de mancare intre 20 si 40 lei.
Cand sa venim la restaurantul indian Haveli?
Pentru intalniri romantice, pentru o seara cu prietenii sau pentru reuniuni cu familia.
Unde gasim restaurantul indian Haveli?
Restaurantul indian Haveli este deschis zilnic intre orele 13:00 si 0:00, iar comenzi de mancare la domiciliu se pot face intre orele 13:00 si 22:00. Happy hours sunt intre orele 13:00 si 17:00, cand avem reducere 10%. Adresa restaurantului indian Haveli este strada Episcopul Radu nr. 3, iar rezervari se pot face la numerele de telefon 021 – 211 03 90 si 0721 721 64.
CoolRank: 8.5/10
– design si atmosfera: 8/10
– meniu: 9/10
– servire: 9/10
– preturi: 8.5/10
Articol publicat pe Raluk.ro.


De Citit : Recomandări

Restaurant Indian Haveli – traditionalul Indian in Bucuresti

| 18 august

Restaurantul indian Haveli se defineste inca de la inceput ca fiind unicul restaurant din Bucuresti tipic indian. Chiar daca nu este cel mai bun, se lauda ca este cel traditional, avand un sef pakistanez si un bucatar-sef indian.
Care-i atmosfera in restaurantul indian Haveli si cum sta la capitolul design interior?
Localul este destul de mic si decorat, desi tipic indian, destul de saracacios, nefiind cu siguranta un local care exceleaza la capitolul design interior. Ambianta este una tipic indiana, muzica indiana, chelneri de prin partile locului majoritatea. Iar dupa ce incerci ceva cu adevarat picant sau o portie de naan cu usturoi poti fi sigur ca vei intra in ambianta necesara.
Ce mancam si bem bun in restaurantul indian Haveli?
Preparatele din meniu sunt traditionale indiene, iar in cazul in care nu sunteti obisnuiti cu specificul bucatariei lor, traducerile sunt disponibile, la fel si recomandarile chelnerilor. Tot chelnerii sunt cei care va atentioneaza cand felurile comandate sunt prea picante sau cand ar fi bine sa insotiti mancarea cu o anume garnitura sau sos. Este ideal sa nu uitati de orez si naan – painea traditionala indiana, care va vor ajuta sa savurati chiar si cele mai picante carnuri si sosuri. La inceputul mesei vi se vor aduce si cele 3 sosuri tipice indiene – menta, ceapa rosie si iaurt.
Ca aperitive, va recomand sa incercati tandoori mix grill, format din mai multe sortimente de kebap si onion bhaji, ceapa tocata data prin faina de naut si apoi prajita. Alte variante sunt vegetable Somosa – foietaj indian prajit cu umplutura de legume, panner tikka -branza de casa cu ceapa si ardei facuta la cuptor sau chicken tikka – bucati de pui marinate in iaurt si facute la cuptor. Puteti incerca si o salata asortata proaspata, formata din ardei, rosii si ceapa sau salata raita cu rosii, castraveti, ceapa, cartofi in sos de iaurt.
Ca feluri principale de mancare puteti incerca feluri vegetariene, feluri de mancare din pui sau miel, ca la orice restaurant clasic indian. Daca doriti sa mancati pui va recomand sa incercati unul dintre preparatele Chicken Tikka Masala – pui gatit, cu sos de rosii si alune, Chicken Vindaloo – pui marinat cu otet, ceapa, boia, mustard, sofran si coriandru, destul de picant, Chicken Madras – pui dezosat in sos de nuca de cocos si Kashmiri Chicken – pui dezosat cu sos de caju cu fructe uscate. Este genial si Butter Chicken, dar este foarte gras si bogat in calorii, motiv pentru care am preferat sa ma abtin de la a-l recomanda, Butter Chicken fiind pui gatit cu sos de tomat, smantana si unt.
Pentru miel, cele mai reusite preparate, dupa gustul meu sunt Lamb Korma – miel gatit in sos de ceapa si alune, Lamb Vindaloo – miel marinat cu otet, ceapa, boia, mustar si sofran, ceva mai picant si Lamb Madras – miel in sos de nuca de cocos.
Ca preparate vegetariene, sunt deosebite Bangan Bartha – vinete preparate cu rosii, ceapa si chimen, Kadai Paneer – branza de casa gatite cu ardei gras ceapa si rosii si Daal Makhani – linte neagra gatita in unt si smantana (daal inseamna linte in indiana, daca nimeriti in vreun restaurant indian meniu netradus sau fara explicatii ajutatoare).
Garniturile care pot insoti felurile de mancare indiene sunt orezul si painea indiana traditionala – denumita naan. Orezul il veti putea gasi in diverse combinatii – simplu, cu sofran, legume, chimen, condimente indiene, miel, pui sau fructe uscate. Va recomand sa incercati musai traditionalul orez cu sofran – Pillao Rice. O alta varianta buna este si cel cu chimen – Jeera Rice.
Naan-ul, painea traditionala indiana are si ea diverse sortimente, printre care cu usturoi, cu unt, cu menta, cu cartofi sau cu branza, cocos si fructe uscate. Varianta din urma se intituleaza Peshawri Naan. Eu una prefer Garlic Naan – da, este cu usturoi, dar este minunata. Mai trebuie sa stiti ca naan-ul este un fel de lipie foarte subtire si va va fi adusa foarte fierbinte, deci aveti grija. Este genul de paine care se topeste in gura, deci nu comandati o portie la mai mult de 2 persoane, caci veti regreta.
Deserturile indiene nu vi le recomand, daca este sa fiu sincera, neavand nimic deosebit. Posibilitatile sunt Gullab Jammun – branza de casa calita in ulei, asortata cu sirop de miere servita calda si inghetata indiana.
Cum suntem serviti in restaurantul indian Haveli?
Servirea este buna si prompta, chelnerii sunt amabili si foarte politicosi. Nu avem nici cea mai mica sansa sa ne facem nervi.
Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul indian Haveli?
O masa de 2 persoane merge intre 100 lei si 140 lei. Orezul sau painea indiana merg in jurul a 10 lei, desertul pe la 10-15 lei, un fel de mancare intre 20 si 40 lei.
Cand sa venim la restaurantul indian Haveli?
Pentru intalniri romantice, pentru o seara cu prietenii sau pentru reuniuni cu familia.
Unde gasim restaurantul indian Haveli?
Restaurantul indian Haveli este deschis zilnic intre orele 13:00 si 0:00, iar comenzi de mancare la domiciliu se pot face intre orele 13:00 si 22:00. Happy hours sunt intre orele 13:00 si 17:00, cand avem reducere 10%. Adresa restaurantului indian Haveli este strada Episcopul Radu nr. 3, iar rezervari se pot face la numerele de telefon 021 – 211 03 90 si 0721 721 64.
CoolRank: 8.5/10
– design si atmosfera: 8/10
– meniu: 9/10
– servire: 9/10
– preturi: 8.5/10
Articol publicat pe Raluk.ro.