De Citit : Recomandări

Restaurant Arcade – vila boema si sala romantica de bal

| 14 iulie

O vila eleganta, o zona linistita, bucatarie reusita si usoara si servire amiabila. Acestea sunt ingredientele care garanteaza succesul restaurantului Arcade, situat in zona Aviatorilor pe strada prof. Ion Cantacuzino. Restaurant foarte potrivit pentru o cina romantica, un pranz de afaceri sau o bauta cu prietenii, Arcade garanteaza in acelasi timp capacitate mare, intimitate si o ambianta eleganta si distincta. Atmosfera boema, de inceput de secol trecut, va va face sa indragiti restaurantul Arcade inca din prima clipa si veti trece usor cu vederea elementele care pot deveni uneori deranjante.
Care-i atmosfera in restaurantul Arcade si cum sta la capitolul design interior?
Restaurantul Arcade este situat intr-o vila boema din zona Aviatorilor, localizata pe strada prof. Ion Cantacuzino. Elementele de design impunator se remarca atat in exteriorul restaurantului, cat si in interiorul acestuia, dominat de culoarea alb, ce poate da o senzatie de raceala, si de coloanele si arcadele in stilul inceputului de secol XX.
Designul interior este elegant, intim, boem. Senzatia generala este aceea de sala de bal. Separeurile si distantele mari dintre mesele restaurantului contribuie, insa, la conturarea unei atmosfere mai intimita. Mobilierul este clasic de culoare inchisa in anumite saloane si de culoare alba in alte saloane, aducand o nota de sobrietate decorului. Tapetul in modele decorative elegante reprezinta amprenta moderna asupra locatiei.
Restaurantul Arcade are 2 etaje si o capacitate de pana la 100 de persoane, potrivit pentru petreceri aniversare, nunti si botezuri.
Ce mancam si bem bun in restaurantul Arcade?
Bucataria Arcade are specific international, putand fi intalnite aici atat preparate ale bucatariei italiene, cat si preparate ale bucatariei romanesti. Nota de bucatarie exotica in care este prezentat restaurantul este cat de cat justificata, intrucat preparatele sunt servite intr-un mod deosebit de elegant si, mai ales, sunt realizate ca imbinari ale diferitelor retete si bucatarii.
Ca si preparate pe care vi le recomand din meniul restaurantului Arcade, as enumera somonul la gratar cu legume la gratar (stiu ca este un preparat clasic si dietetic, dar este minunat preparat in stilul Arcade), pastele si puiul gorgonzolla. Va recomand, de asemenea, cu caldura, sa incercati deserturile din meniul Arcade. Spumele, inghetatele, deserturile pe baza de fructe sunt delicioase si usoare.
Cum este servirea in restaurantul Arcade?
Servirea este pe masura decorului. Chelnerii sunt deosebit de politicosi si atenti. Insa promptitudinea nu este punctul lor forte (asa ca s-ar putea sa dureze destul de mult aducerea meniului, preparatelor sau a notei de plata). Dar sa speram ca este vorba doar de cazuri izolate si nu de o regula.
Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul Arcade?
Preturile sunt medii spre mari. Pot spune ca atunci cand mi-am intrebat prietenii in legatura cu restaurantul Arcade dornica de a afla alte pareri, acesta a fost primul lucru pe care l-au mentionat: faptul ca este un restaurant destul de scump si, mai ales, destul de scump pentru meniu, servire si design interior. Ramane sa testati si sa apreciati singuri.
Unde gasim restaurantul Arcade?
Restaurantul Arcade e situat in zona Aviatorilor la adresa str. prof. Ion Cantacuzino nr. 8, sector 1, Bucuresti. Rezervari se pot face la numerele de telefon 021 – 260 29 60, 0788 282 772 si 0726 799 799. Restaurantul este zilnic deschis, incepand cu ora 12:00 si pana la ultimul client.
CoolRank: 8.5/10
– atmosfera si design: 9.5/10
– meniu: 9/10
– servire: 8.5/10
– preturi: 8/10
Fotografiile au fost realizate in restaurantul Arcade de catre fotograful Dana Roteanu pentru Raluk.ro.
Preluarea neautorizata a acestor poze este interzisa. Pentru preluarea fotografiilor, contactati echipa Raluk.ro.
Articol publicat pe Raluk.ro.