De Citit : Recomandări

La Muse, o sursa de inspiratie pe Lipscani

| 24 ianuarie

Daca esti la plimbare prin Centrul Vechi al Capitalei, nu ai cum sa ratezi ultima aparitie de pe Lipscani: pub-ul La Muse, pazit inca de la intrare de coloanele sale albe, care amintesc de templele grecesti. Si spun grecesti pentru ca iti lasa impresia ca aici si-au dat intalnire muzele, plictisite sa-i mai desfete pe zeii Olimpului.
Acum isi fac de cap si aduc inspiratie in La Muse, unde muzica si concertele instiga la dans si unde teatrul este la el acasa.
La Muse este o creatie marca Ursus, care a investit mai bine de 9 luni de munca pentru constructie, amenajare, concept si design. Si pentru ca pub-ul functioneaza in foaierul Salii Rapsodia, s-a incercat conservarea elementelor vechi: au fost restaurate lampile, furnirurile, precum si peretii, podeaua si fatada.
Pub-ul a fost gandit ca o locatie de spectacol, astfel ca pe scena vor urma nume importante ale muzicii romanesti, oameni de jazz sau chiar mari actori, precum Horatiu Malaele, deoarece in program sunt cuprinse atat seri cu muzica tematica, cat si spectacole de teatru.
Atmosfera si design interior in La Muse
Inca de la intrare nu ai cum sa nu simti aerul retro si prietenos al clubului, cu mobilier si candelabre vechi, tablouri cu rame clasice si draperii generoase. Insa vechiul se completeaza oarecum cu modernul, iar fiecare tablou are cate un star de cinema scos in relief sau cate un personaj celebru din lumea filmului. Mai pe scurt: cald, primitor si inspirant.
La Muse este impartit in doua: o parte de pub clasic, cu bar, mese si canapele, si o parte de sala de spectacol cu scena, unde au loc periodic concerte si reprezentatii teatrale.

Friends – trupa rezidenta a clubului – canta coveruri de toate felurile, de la rock and roll la blues si, fie ca va vine sa credeti sau nu, au in repertoriu chiar si un colaj de muzica populara.
Cand am fost noi, la deschiderea de saptamana trecuta, a urcat pe scena Horatiu Malaele, care a realizat un stand-up caracteristic, demn de invidiat pentru trupele noi aparute in domeniul comedy. Cu alte cuvinte, am ras cu stil, iar glumele cu limbaj murdar au functionat doar la nivel sugestiv.
Cum suntem serviti in La Muse?
Chelnerii si barmanii fac parte din acelasi peisaj retro, cu jobene pe cap si papion, foarte prietenosi si maestri in combinarea licorilor. Totul este foarte animat in spatele barului, iar chelnerii sunt amabili si se misca repejor.
La bar gasesti marcile premium de bere de la Ursus si, in plus, orice altceva iti trece prin cap. Cocktailurile sunt foarte bune si respecta reteta, nu ca in alte parti unde mai tot timpul barmanii raman fara cine stie ce ingrediente cheie.
Preturile nu sunt exagerate, ci aliniate cu cele din mai toate meniurile cluburilor si cafenelelor din zona, adica medii.
Cand sa mergem in La Muse?
Daca ai chef de muzica live, nu ai cum sa ratezi acest lucru in La Muse. Pe langa concertele cu formatia rezidenta, au loc aici si concerte cu nume consacrate din muzica romaneasca. Sa nu uit de serile dedicate jazz-ului si teatrului.

Nu as evita locul acesta nici daca as vrea sa organizez o petrecere privata, iar in timpul zilei poti servi linistit cafeaua intr-o atmosfera placuta, linistitoare.
Ne-a placut mult in La Muse si daca ne-ar intreba cineva daca mai mergem acolo, ii vom raspunde cu siguranta ca DA.