De Citit : Recomandări

Formatia saptamanii: KORPIKLAANI

| 09 februarie

Sonoritatiile nordice sunt la putere de mai bine de un deceniu si printre cele mai populare titulaturi din ultimii ani se numara si grupul KORPIKLAANI.
Nume respectat pe scena folk metal, Korpiklaani ne-a oferit acum cateva zile al saptelea album de studio, ce contine o alta colectie de “sarbe rock”. Intitulat Ukon Wacka, nume care se refera la o sarbatoare pagana din vremurile indepartate, o sarbatoare care cerea sacrificii si care era udata cu o bere puternic aromata. Aceasta sarbatoare era data in cinstea lui Ukko, zeul cerului si al vremii.
Noul material Korpiklaani este o alta trecere in revista a vechilor traditii nordice, textele cantate in finlandeza dau un farmec aparte celor 10 noi compozitii carore li se alatura si un cover Motorhead, Iron Fist.
Spuneam ceva mai devreme ca acest grup finlandez este un nume respectat in aria folk metal, dar cert e ca lor le place sa apuna ca fac o muzica originala numita Pelimanni Metal, gen greu de descris in cuvinte. Cert este insa ca cei sase muzicieni au realizat si de data asta un produs dinamic, plin de viata, unde instrumentele traditionale, exotice in acest moment, dau tonul.
Ukon Wacka este tipul de disc care te binedispune oricand si chiar daca nu intelegi absolut nimic din ce transmite trupa ca mesaj, macar esti dornic sa dai din cap.
Noile piese sunt realizate in buna maniera Korpiklaani, unde doza de metal este suficienta pentru a nu acoperi instrumentatia populara traditionala si mai toate piesele au parte de tot ce trebuie pentru a da drumul unei petreceri. Cu exceptia piesei Tequila, care n-are nicio legatura cu mitologia finlandeza, ci cu zona sud-americana, piesa pe care trupa a compus-o special pentru caldurosul publicul de acolo, restul este ca tot ce s-a facut din 2003 incoace.
Cover-ul Iron Fist (Motorhead) este un bonus binevenit si pentru faptul ca acest grup a ramas fidel unui stil bine definit, pentru ca are inca pofta de viata, iar acordeonul si vioara inca se imbina perfect cu chitara merita sa fie formatia saptamanii.
Componenta Korpiklaani: Jonne (voc, chit), Hittavainen (vioara, flaut), Jouhikko Juho (acordeon), Jarkko (bass), Cane (chit), Matson (bat).

Citeste si:
– Formatia saptamanii: SIRENIA;
– Formatia saptamanii: STRATOVARIUS;
– Formatia saptamanii: EVERGREY.
***
Click pentru cele mai recente stiri by Lenti Chiriac.