De Citit : Recomandări

Formatia saptamanii: HEAVEN & HELL

| 15 noiembrie

Heaven & Hell a fost o perioada una dintre atractiile scenei rock mai ales prin greutatea numelor inscrise in line-up. Format ca un proiect a lui Tony Iommi, chitaristul grupului Black Sabbath, Heaven & Hell era, de fapt, varianta Black Sabbath cu Ronnie James Dio la voce.

Cand Black Sabbath nu era activ, fiind activ doar cu Ozzy la voce, Heaven & Hell oferea o alternativa mai mult decat placuta, pentru ca Dio avea clasa, iar fanii Black Sabbath nu uitasera perioada frumoasa in care Dio activase sub aceasta egida si cu care trasese multe albume de calibru precum Heaven & Hell, Mob Rules si super albumul – Live Evil.

Trecusera mai bine de doua decenii de atunci, dar Tommy Iommi a stiut sa revitalizeze Black Sabbath-ul de la inceputul anilor 80, insa sub titulatura Heaven & Hell, din pacate insa, pentru o perioada scurta.

In perioada 2006-2010, atat cat a activat acest grup, au fost editate doua produse. Un album live – Live From The Radio City Music Hall in 2007 si albumul de studio, The Devil You Know in 2009. Erau multe alte produse in plan, dar Ronnie James Dio a decedat pe 16 mai 2010 asa ca Heaven & Hell a intrat in istorie.

In memoria lui Dio a fost realizat un material de colectie, un DVD intitulat Neon Nights – 30 Years Of Heaven & Hell, pus in vanzare pe 16 noiembrie 2010, ce contine show-ul dat anul trecut la celebrul festival Wacken Open Air din Germania.

Acest DVD este un material document ce ofera publicului una dintre ultimele aparitii live ale lui Dio, un adevarat show cum numai Dio stia sa-l produca.

Cum Heaven & Hell este deja de domeniul trecutului şi cum el numai va da niciodata un semn de viata, DVD-ul tras la Wacken este obligatoriu de avut in colectie mai ales in memoria lui Dio, una dintre vocile emblematice pentru istoria muzicii rock.

Pentru tot ce a facut Dio de-a lungul anilor cu Elf, Rainbow, Black Sabbath, dar si pe cont propriu, am ales Heaven & Hell formatia saptamanii, iar DVD-ul Neon Nights – 30 Years Of Heaven & Hell, este atuul prinicpal.
Citeste si Formatia saptamanii: HALFORD
Formatia saptamanii: FIREWIND