De Citit : Recomandări

Formatia saptamanii: FIREWIND

| 26 octombrie

Pentru mine, in aceasta saptamana, trupa rock cea mai semnificativa provine din Grecia si se numeste FIREWIND. Este un grup heavy power metal pe care l-am promovat inca de la albumul de debut, Between Heaven & Hell, scos in 2002 si, de atunci si pana in prezent, a editat alte cateva produse de luat in seama.

In afara faptului ca trupa suna bine, degaja multa energie si are si idei bune, Firewind iese in evidenta si datorita chitaristului Gus G., unul dintre cei mai valorosi chitaristi din ultimii ani.
De altfel, valoarea lui Gus G. s-a observat din prima cu ocazia concertului lui Ozzy Osbourne de la Bucuresti, unde Gus a facut show si a interpretat perfect atat compozitiile lui Ozzy, cat si cele ale grupului Black Sabbath. Si nu degeaba l-a cooptat Ozzy in grupul sau, pentru ca Gus G. chiar este un muzician de luat in seama.
Revenind la Firewind va spun ca pe 25 octombrie el a editat un nou material discografic, Days Of Defiance, al saselea din palmaresul trupei, unul blindat cu piese una si una, toate avand semnatura lui Gus G.
Tragand o linie, Firewind merita statutul de grupul saptamanii in aria rock pentru aducerea sonoritatiilor heavy/power metal la un nivel ridicat si pentru un nou album care face cinste genului.
Citeste si Lenti Chiriac revine cu Rockoteca din noul club Fire.
Lenti Chiriac: Unele trupe rock romanesti s-au manelizat.