De Citit : Recomandări

Excalibur – restaurant medieval cu portii regesti

| 20 ianuarie

M-au fascinat dintotdeauna filmele cu regi si regine care dau ospaturi si unde invitatii stau la mese lungi, mananca din platouri imense si beau din pocaluri de argint. Cand am auzit de restaurantul medieval Excalibur aceasta imagine mi-a venit in minte, si in linii mari, chiar asa este si realitatea. Exista doua restaurante Excalibur in Bucuresti, la Castel, unde am fost noi si Taverna.
Care-i atmosfera in restaurantul Excalibur si cum sta la capitolul design interior?

Intrarea in restaurantul Exaclibur Castel se face pe covor rosu printr-un coridor lung si inalt impodobit cu steaguri si banere in forma de steaguri, iar la capatul culoarului este o copie a celebrei sabii din piatra Excalibur, sabia regelui Arthur.
Tavanul restaurantului este unul jos si de aceea ai putin tendinta sa apleci capul. Mesele sunt din lemn, scaunele au spatar inalt, pe pereti sunt tot felul de insemne regesti, torte din fier forjat si vitralii iar tavanul este pictat si accesorizat cu mai multe candelabre. Atmosfera este asigurata de chelnerii imbracati in straie medievale, vesela din lemn si ceramica, faptul ca poti manca cu mana fara ca nimeni sa strambe din nas si muzica irlandeza si medievala care asigura fundalul sonor.
Ce bem si ce mancam bun la restaurantul Excalibur?
Mancarea e buna, dar nu te da pe spate. Portiile sunt generoase, colorate, iar pe langa carne si legume, pe mai toate platourile se gasesc diverse fructe. Mancarurile au denumiri ca Ospatul din ajunul Bataliei, Cina Regelui Arthur sau Cina pentru Milady.
Noi ne-am infruptat din Pentru Milady cu drag (un platou cu piept de pui cu susan, cartofi regali auriti, legume si fructe), Preferatul Regelui Arthur (steak cu dresing de prune, cartofi regali auriti, legume si fructe) si Salata Vrajitorului Merlin (salata verde, piept de pui, crutoane, parmesan si dressing). Nu am fost prea multumiti de mancare, intrucat ni s-a parut cam fada si platourile aveau nevoie de ceva mai mult sos decat ni s-a adus.

Cand mergi la restaurantul Excalibur poti incepe cu una dintre supele si ciorbele de burta, de gaina sau gulas si poti continua cu salate, gustari si platouri cu fripturi, dupa care poti alege preparatele din vanat ca pulpa de rata, fazanul la cuptor sau iepurele la tava.
La asa portii mari, desertul a ramas doar ceva de incercat pe viitor. Pe langa clatite si inghetata, am vazut in meniu pireu de castane, specialitatea casei cu mac, Melba (desert cu piersici si inghetata) si globul vrajitoarei acoperit cu zapada.
De baut puteti alege bere nefiltrata la halba de 0.5 l sau 1 l, puteti bea din Otrava lui Merlin (palinca) sau unul dintre cocktailurile cu denumiri personalizate cum ar fi Mary cea Sangeroasa, Sex la Castel si tot felul vinuri de la 3 Hectare, Mugur de Vita si Conu Alecu.
Cum suntem serviti la restaurantul Excalibur?
Pentru ca am fost intr-o sambata pe la amiaza nu am crezut ca trebuie sa facem vreo rezervare. O data ajunsi in restaurant ni s-a zis ca sunt mese, dar pentru o perioada determinata de timp, ceea ce a fost perfect, mai ales ca nu ne-am propus sa petrecem regeste pana in noapte. Chelnerii sunt fasneti, amabili si politicosi iar mancarea vine intr-un interval de timp decent.
Cash or credit? Cum sunt preturile la restaurantul Excalibur?
Preturile sunt medii spre mari, salatele sunt 19 lei, gustarile 35 lei, platourile fara carne 22 -27 lei, platourile cu carne de la 27 la 109 lei (Marele Ospat al Cavalerilor pentru 4 persoane). Preparatele din vanat incep de la 68 lei si ajung pana la 139 lei (iepurele la tava). Deserturile sunt intre 8 lei (tiramisu) si Melba (12 lei).
Bauturile racoritoare, cafeaua si ceaiul sunt 6 lei, cocktailurile sunt 18 lei, berea porneste de la 6 lei (Holsten) si ajunge la 15 lei halba de 1l de Carlsberg, iar vinul este de la 35 lei o carafa de un litru din Vinul Excalibur pana 129 lei la o sticla de 0.75 l de Vin Arezan Cabernet Sauvignon.
Cand sa mergem la restaurantul Excalibur si pentru ce fel de ocazii este potrivit?
In afara de zilele cand vrei sa schimbi la 180 de grade peisajul restaurantelor din Bucuresti si vrei sa mananci regeste poti veni la Excalibur in fiecare miercuri si vineri pentru seara folk, in fiecare joi de la ora 20 pentru dansul medieval cu formatia Luminatoris si in fiecare vineri si sambata pentru muzica medievala live.
La Exacalibur se fac si nunti in stil medieval, iar mirii si invitatii pot inchiria costume pentru a se transforma in cavaleri neinfricati si domnite gratioase.
Click pentru detalii si pozitionare pe harta Excalibur Academie.
Click pentru detalii si pozitionare pe harta Excalibur Kogalniceanu.
CoolRank: 8/10
– atmosfera si design: 9/10
– meniu: 7/10
– servire: 9/10
– preturi: 8/10
Material realizat de Mihaela Gheata pe Raluk.ro.