De Citit : Recomandări

Ceainaria Ceai la Cotroceni – ceai si rafinament sfidand advertisingul

| 12 martie

Poate ca ar fi trebuit sa ma fi nascut in Marea Britanie pentru a ma putea bucura de obiceiul englezilor – celebrul ceai la ora 5. Sau poate ca ar trebui sa pastrez acest obicei pentru mine si sa ma bucur de el in intimitatea propriei mele bucatarii.
Poate ca asa ar fi si ramas daca intre timp nu as fi descoperit un loc rupt parca de Bucuresti, un loc in care timpul se opreste si lumea grabita si haotica de afara va fi repede uitata.
Care-i atmosfera in ceainaria Ceai la Cotroceni si cum sta la capitolul design interior?
Ceainaria “Ceai la Cotroceni” nu este genul de loc care sa isi face cine stie ce reclama sau care sa aiba o firma luminoasa si variat colorata pe usa. Din contra… Ai mari sanse sa treci pe langa ea si sa o ratezi. Ai la fel de mari sanse sa nu vrei sa intri deoarece usa nu prea te inspira, dandu-ti mai degraba sentimentul unui loc parasit sau in pragul falimentului. Si cu toate astea vei intra si vei vedea cum ceainaria este plina pana la refuz seara, iar in timpul zilei cel putin nu vei fi singur.

Atmosfera este deosebita: muzica in surdina, separeuri in care se sta pe perne asezate pe sol in jurul mesei, precum si mese mai mari la care se poate sta pe scaun. Lumina lumanarilor, persoane dragi si ceai servit in ibrice si canite de lut, preturi accesibile, ce altceva iti mai poti dori… Numai bine ca sa te rupi putin de agitatia orasului si de griji. Mai nou au deschis o noua camera in ceainaria Ceai la Cotroceni, realizata din mese supraetajate – poti alege sa stai pe sol sau pe sol cocotat pe o platforma deasupra solului.

Pentru impatimiti de accesorii vintage pentru ceai sau bijuterii la fel de vintage, exista si un magazin micut in interiorul ceainariei din care va puteti procura oricare dintre accesoriile incercate in prealabil in cadrul “ceremoniei ceaiului”.

Ce bem bun in ceainaria Ceai la Cotroceni?
“Ceai la Cotroceni” ofera clientilor in jur de doua sute de sortimente de ceai, de la ceai verde si negru pana la Puh Ehr sau mai stiu eu ce ceaiuri neoxidate. Aromele variaza de la cirese si portocale rosii pana la vanilie, ciocolata, cappuccino si scortisoara. Exista ceaiuri calde sau Ice Tea, ceaiuri alcoolice sau non-alcoolice. Prin urmare, de toate pentru toti. Nu veti gasi cafea dar veti gasi in schimb Cappucinno Tea sau Irish Cream, precum si alte multe sortimente.

Cateva recomandari de ceaiuri, in caz ca va va fi greu sa alegeti dintre cele 100 si ceva de sortimente: Chocolate mint, Honeybush aftereight si Amore sunt unele dintre favoritele mele. Pentru cei care nu vor sa doarma noaptea, Matte este o idee excelenta.

Suntem bine serviti in ceainaria Ceai la Cotroceni?
Publicitatea cea mai buna – servicii ireprosabile… Lumea vorbeste, zvonurile exista si curiosii traiesc inca. Asta se intampla si in ceainaria Ceai la Cotroceni. Conceptul boem si original pentru Bucuresti, atmosfera relaxanta si servirea prietenoasa si prompta fac din acest loc un loc care starneste word of mouth. Recomandarile din vorba in vorba ii asigura clientela continua si fidela.

Cash or credit? Ne golim buzunare in ceainaria Ceai la Cotroceni?
Pe scurt, nici pe departe. Un ceainic de ceai (aproximativ 3 cani mici) costa intre 9 si 12 RON ultima oara cand am venit aici.

Unde gasim ceainaria Ceai la Cotroceni?
Ca sa nu va spun chiar in fata portii palatului Cotroceni, va voi spune ca adresa este Str. Dr. Gheorghe Marinescu nr. 25. Pentru cei care vor merge seara (ceainaria incepe programul in jurul orei 14:30 si il continua pana in jurul orei 1:00), este recomandabil sa isi faca rezervare, intrucat este plin de obicei. Numarul la care se pot face rezervari este 0721 669 535.

CoolRank: 9/10
– design si atmosfera: 8.5/10
– meniu: 9.5/10
– preturi: 9.5/10
– servire: 9.5/10
articol publicat pe www.raluk.ro