De Citit : Recomandări

Cafe Pink – roz de Decebal

| 19 iunie

Cafenelele de pe bulevardul Decebal sunt considerate de multa lume, de ani buni, cele mai selecte cafenele din Bucuresti.
Practic Decebal este un fel de Dorobanti al Capitalei. O data datorita locatiei centrale, iar apoi datorita designului deosebit si persoanelor care vin in aceste localuri. Pink Cafe este una dintre cele mai vechi cafenele de pe bulevardul Decebal si, prin urmare, una dintre cele mai frecventate. Daca la capitolul meniu, pot spune ca mi se pare o cafenea foarte reusita, nu pot spune acelasi lucru si despre designul interior si servirea localului. Totusi, este o cafenea acceptabila, cu renume si “traditie” in leaganul fitelor bucurestene de pe Decebal.
Care-i atmosfera in Pink Cafe si cum sta la capitolul design interior?
Pink Cafe arata pe alocuri a pub englezesc cu mese si scaune din lemn, cateva canapele din piele rosie stricand aceasta impresie si aducand un iz de lounge. Rozul de pe pereti, in ton cu numele, nu pot spune ca este cea mai inspirata alegere, dar este cu siguranta una care iese in evidenta. Si care se potriveste cu rosul scaunelor, fotoliilor si canapelelor.
Forfota generala aduce un pic a gara, dar fara a fi deranjant. Per total, impresia este de cafenea semi-stilata. Ceea ce strica usor stilul cafenelei este predominanta clientelei, scoasa parca din Ghidul Mitocaniei Urbane. Sarind peste critici si incercand sa trec de zona in care nu pot trece neobservate cheile aruncate pe masa ca regula de buna purtare, mobilele stil caramida aruncate pe masa ca ghid de bune maniere si pantalonii scurti si papucii ca tinuta obligatorie de vara, este o cafenea ok. Ah da.. este de preferat sa ma fac ca nu remarc tablourile “stilate” de pe pereti. Foarte asortate cu rozul. Si rosul.
Un punct tare al cafenelei, in opinia mea, este terasa, destul de confortabila si foarte prietenos aranjata. Rozul este mai estompat pe terase si cele cateva plante in ghivece combinate cu atmosfera relaxata compun un peisaj placut, in care sa savurezi o bere de seara impreuna cu un prieten sau o prietena.
Ce mancam si bem bun in Pink Cafe?
In Pink Cafe meniul este un punct forte. Sau, ma rog, depinde evident cu ce comparam. Daca luam ca referinta restul de cafenele de pe bulevardul Decebal, va pot spune ca Pink Cafe are cateva atuuri in maneca. Exista numeroase specialitati simpatice de cafea si ciocolata calda pe care le puteti incerca si majoritatea sunt bunicele. Ciocolata calda este tip budinca, deosebit de groasa, satioasa, dulce – chiar v-o recomand daca va place genul dens de ciocolata calda. Si exista si alba si neagra, pe alese. In rest, sucuri, cocktailuri cu sau fara alcool, cafele cu si fara alcool, limonada.
Cum suntem serviti in Pink Cafe?
La orele la care nu este multa lume, servirea va fi prompta si amabila. O data ce incepe sa se umple localul, chelneritele vor incepe sa nu mai apara. Prin urmare, principiul dupa care vei fi servit va fi “care fluiera mai tare”. Bacsisul pe care il vei lasa, dupa ce te vei umple de spume asteptand comanda, va fi in mod sigur pe masura. Sau cel putin asa as face eu…
Cash or credit? Cum sunt preturile in Pink Cafe?
Preturile sunt de zona Decebal – Alba Iulia. Adica ridicate nejustificat comparativ cu calitatea, dar nu cat sa te stresezi cu ele. Cafele intre 8 si 14 lei, sucuri pana in 10 lei, cocktailuri intre 13 si 16 lei si continuam in gama aceasta.
Unde gasim Pink Cafe?
Daca ajungi in zona Decebal, te invit sa bei o cafea pink in Pink Cafe la adresa bdul. Decebal nr. 13. Programul este zilnic intre orele 11:00 si 2:00, iar aglomeratia generala a Pink Cafe ma face sa te anunt ca rezervari se pot face la numarul de telefon 021 – 3225101.
CoolRank: 7/10
– atmosfera & design: 6/10
– meniu: 8/10
– servire: 7/10
– preturi: 8/10
Articol publicat pe Raluk.ro.