De Citit : Recomandări

Bang & Olufsen lansează Beolab 28, o boxă stereo interconectabilă avansată

| 16 mai

Bang & Olufsen lansează Beolab 28, o boxă wireless adaptabilă ce combină inovația acustică de ultimă oră cu caracteristicile comodelor boxe smart pentru a crea o experiență excepțională încă din ambalaj. Beolab 28 poate fi poziționată oriunde în interiorul casei datorită designlului său subțire, poate reda instant orice, oferind un sunet puternic și captivant, la nivel de studio, ce se adaptează automat spațiului din care face parte, fiind creată pentru a fi longevivă.

“Beolab 28 este cea mai avansată boxă interconectabilă de până acum de la noi, oferind un sunet puternic și flexibilitate în posibilitățile de amplasare datorită formei sale înguste și amprentei mici pe care o are la sol. Beolab 28 include conectivitate wireless de ultimă generație, dar și opțiuni de streaming care permit utilizatorului să se bucure de muzică exact așa cum își dorește”, spune Christoffer Polusen, vicepreședintele și directorul departamentului de management de produs al Bang & Olufsen.

Sunet adaptiv, la nivel de studio

Filozofia sunetului Bang & Olufsen este exemplificată prin intermediul boxei Beolab 28 care oferă o experiență de sunet puternică. Ascultătorul poate simți fizic bassul încorporat ce are ca bază un difuzor personalizat de 6.5″. Acest difuzor beneficiază de o cursă lungă pentru a obține un bass puternic și precis. Ultima generație de compensare activă a încăperii de la Bang & Olufsen adaptează răspunsul de bass la încăpere, permițând boxelor să fie amplasate oriunde.

Folosind trei difuzoare full-range de 3” plasate unul în partea frontala și două pe fiecare laterală, dar și un tweeter de 1” în partea din față pentru obținerea unei calități optime a sunetelor înalte, este posibilă direcționarea uniformă a sunetului pe toată gama de frecvențe. Difuzoarele full-range și tweeter-ul au o sensibilitate extrem de crescută, fiind create special pentru Beolab 28 și oferindu-i o calitate clară a sunetelor de frecvență medie chiar și la volum crescut, precum și o reproducere precisă și dinamică a sunetelor înalte.

Datorită controlului lățimii de bandă, Beolab 28 asigură cea mai bună experiență audio pentru orice situație. În modul ‘narrow’, muzica atinge urechile direct, fără modificări, minimizând interferențele ce pot fi create de către pereții laterali și creând un spațiu perfect pentru ascultare. În modul ‘wide’, raza răspândește sunetul peste tot în jurul boxelor, menținând un echilibru tonal natural atunci când cel care ascultă este așezat în apropierea zonei optime de ascultare din fața boxelor sau se deplasează din cadrul acesteia.

O experiență excepțională, ușoară

Beolab 28 redefinește noțiunea de boxă all-in-one care celebrează simplitatea. Subwooferul integrat orientat către podea amplifică suficient bass-ul pentru a umple chiar și încăperi mai mari fără a fi nevoie de un subwoofer adițional. Acest lucru oferă cea mai bună experiență audio, minimizând apariția dezordinii și oferind mai multă libertate în designul de interior. Beolab 28 poate de asemenea fi montată pe perete pentru a nu ocupa spațiu adițional, pe podea.

Montarea este ușoară, rapidă și fără cabluri datorită conectivității wireless, oferind o sincronizare a boxelor la 24biti/48kHz în doar câteva microsecunde. Funcția integrată de streaming pentru muzică oferă utilizatorului posibilitatea de a pune muzică de pe telefon direct pe boxe. Acesta poate asculta muzică în living room sau în toată casa prin intermediul Airplay 2, Chromecast, a aplicației B&O și a Bluetooth-ului. Boxele vor fi compatibile cu funcția Beolink Multiroom în toamna lui 2021 prin intermediul unui update de software automat. Beolab 28 poate fi conectată la televizorul Bang & Olufsen prin intermediul Powerlink sau Wireless Powerlink.

O interfață touch simplă a fost creată în partea superioară a boxei Beolab 28, aprinzându-se atunci când aceasta simte prezența utilizatorului în apropiere datorită senzorilor de proximitate, și invitând astfel ascultătorul să interacționeze cu produsul. Interfața elegantă permite utilizatorului să redea, să oprească, să treacă la următoarea piesă sau să dea volmul mai tare sau mai încet. 4 butoane au fost încorporate pentru a permite utilizatorului să salveze canalele radio favorite și să le acceseze cu ușurință prin intermediul radio-ului Bang & Olufsen integrat sau a Spotify playlist. Clienții pot alege să opereze boxele în multiple moduri, fie direct, folosind interfața sau folosind telecomanda Bang & Olufsen sau prin intermediul smartphone-ului.

Design ieșit din comun ce se potrivește oriunde

Elegantă și cu o silueta subțire, Beolab 28 este o boxă versatilă care poate fi plasata oriunde în living room, fie că este pusă pe podea sau pe perete. Clienții pot alege între nuanțele Natural Silver, Black Anthracite sau aluminiul Bronze Tone, pot combina carcasele boxelor alegând între materialul textil de înaltă calitate sau lemn, pentru a potrivi boxa în orice spațiu de interior. Carcasele realizate din material sunt disponibile în două nuanțe: grey și grey mélange, în timp ce carcasele din lemn sunt disponibile în nuanțele: light oak, oak, smoked oak și walnut.

Designul boxei Beolab 28 este reprezentat de un difuzor în formă de coloană curbată în partea de jos, urmat de o formă conică unde este situat subwoofer-ul. Boxa este completată de o coloană în partea din spate ce ascunde cablurile și oferă impresia că aceasta¬¬¬¬¬ plutește în aer.

Cunoscută pentru mișcările sale mecanice, Beolab 28 încorporează o serie de copertine care se deschid ca prin minune atunci când boxa este pornită sau se mișcă în momentul când controlul lățimii de bandă este ajustat, indicând modul în care aceasta funcționează – wide sau narrow.

Cele mai fine materiale, construite pentru a rezista

Beolab 28 a fost proiectată pentru longevitate și creată în legendara Fabrica 5 Bang & Olufsen în Struer, Danemarca. Cilindrul din aluminiu anodizat este format prin utilizarea unei tehnici de rotire și presare în formă. Pentru a realiza forma conică situată la baza boxei, componenta de aluminiu este formată cu atenție folosind tehnici de expansiune și micșorare prin care rezultă această formă surprinzătoare și ieșită din comun. Carcasele din lemn sunt realizate la Bjerrum Nielsen, un furnizor cu care Bang & Olufsen a lucrat încă din 1949 datorită valorilor pe care cele două companii le împărtășesc cu privire la artizanat, fiecare piesă fiind inspectată cu atenție pentru a oferi cea mai bună calitate.

Angajamentul față de longevitate pe care Bang & Olufsen îl are, se aplică și în cazul tehnologiei, boxa incluzând noul modul de conectivitate ce poate fi înlocuit. Aceasta a fost înzestrată cu suficientă putere de procesare și tehnologie de conectivitate pentru a primi noi actualizări de performanță și caracteristici ce vor rămâne de actualitate și pe viitor. În cazul în care tehnologia de conectivitate și de streaming va deveni vreodată învechită, modulul va putea fi înlocuit cu cele mai recente versiuni, pregătind această boxă pentru viitor.

 

Beolab 28 este inspirată de forma iconică de coloană folosită la modelele Beolab Penta, Beolab 6000 și Beolab 8000 ce sunt în continuare deservite chiar și în prezent de către Bang & Olufsen, arătând angajamentul companiei față de designul atemporal si sunet de neegalat.