De Citit : Editoriale

Start verde

| 15 octombrie

Fratilor, hai sa reinvatam sa respiram cu totii. E simplu de tot. Nu trebuie decat sa lasati deoparte catalogul cu nu stiu ce colectii la moda si sa vedeti daca puteti pune mana pe o sapaliga. Incercati sa luati de la orice magazin sera (sunt destule) un copacel si sa-l plantati. Sa poarte amprenta voastra.
Locurile in care puteti face asta sunt destule. Sa luam muntii cheliti ai Apusenilor, parcurile in care doar buruieni anemice mai adie in vant, spatiile pline de moloz dintre blocuri. Sa incercam sa le coloram. Verdele copacilor linisteste creierul asaltat de zgomote, de problemele zilnice, de crizele economice sau de orice alt tip. Gasiti-va un pic de timp liber pentru a planta un copac.
Mai tarziu va veti multumi ca nu sunteti nevoiti sa luati o gura de aer proaspat dintr-un aparat contra unei amarate de fise. Sa speram ca noxele, praful, ambuteiajele, gropile neasfaltate mai apar doar in imagini de arhiva. Cine mai stie, poate aerul Ferentariului va fi mai tare decat cel inhalat pe Caraiman. Poate legumele vor lua puterea in macelarii.
Posibile imagini din Bucurestiul anului 201… si ceva. Utopii ziceti? Mai bine frunzariti 24FUN-ul asta si vorbim dupa. Ecologica dixit. Si acum gustarica de evenimente de saptamana asta. La Sala Palatului, pe 17 octombrie, se aniverseaza Directia 5. La si mai multe albume! In ArCuB se da jazz romano-american. Bienala de Arhitectura are aroma de pixeli si cafea si ofera "idei mici pentru un oras mare". Despre alte intamplari si verzituri din capitala noastra vorbim in episodul urmator. Avanti popolo!