De Citit : Editoriale

Modeselektor – Monkeytown

| 21 iunie

Direct din Afumati…

Ce ne mai place sa ne intindem proverbialul “geniu” romanesc peste tot! Toti marii ganditori sau artisti de pe fata pamantului au sigur vreo gena romaneasca… Da’ ne fura, asta e! Suntem mereu in pierdere… si insulina, si stilou’, si sculptura… si istoria religiilor etc… Nimeni nu observa insa ca toate astea, desi aveau ca centru romani, se intamplau afara, nu la noi… Daaar, revin! Modeselektor are fix doi membri: Gernot Bronsert si Sebastian Szary. E, domnul Gernot e pe jumatate roman, din partea mamei, si acum ceva vreme i-am luat un interviu in care avea o poveste cu o ureche gasita prin Afumati… Dar noi ne-am adunat astazi aici pentru altceva…
Noul album Modeselektor mai exact! Cel de-al treilea album de studio al lor, intitulat “Monkeytown”. Modeselektor a fost mereu o trupa care a impins foarte mult electronica, au cautat constant inovatia si au fost mereu foarte alternativi. Iar de cand si-au facut si propriile lor label-uri, adica Monkeytown si 50 Weapons, imi este din ce in ce mai clara directia in care se indreapta.
Da, e adevarat, s-a mai facut! Si idm, si dubstep, si techno, si deep house, si glitch-hop, chiar inainte s-o faca Modeselektor. Dar niciodata nu s-a mai facut asa. Este fix genul ala de creativitate in materie de compozitie si sound pe care am simtit-o si la Gorillaz. E o muzica unde cuvantul de ordine este alternativ. Se sare mult parleazul numit "muzica electronica". Iar asta este senzational. Pe albumul "Monkeytown" sunt cateva piese care dau un pic dependenta. Eu inca nu ma pot opri din a asculta "Grilltalker". Iar albumul, desi este foarte eterogen, are noima, iar Modeselektor reusesc inca o data sa dea tonul in muzica electronica.