De Citit : Editoriale

Intrebari

| 01 septembrie

Uite de ce crede lumea ca nu m-am maturizat.
De ce ne nastem? De ce exista existenta? Timpul a-nceput vreodata? Se termina? Trecutul mai exista? Daca intr-un om momentele lui sunt cusute de timp, momentele timpului cine le leaga? Exista liber arbitru sau doar complexitate de neinteles? Daca exista liber arbitru de ce oamenii dintr-o tara au acelasi liber arbitru iar cei din alta tara un alt acelasi liber arbitru si vor sa se omoare intre ei? Daca liberul arbitru e doar o complexitate de neinteles inseamna ca viitorul exista deja? Dar trecutul mai exista? Sau exista doar in prezent ce ne aducem aminte despre el? Adica, in prezent e totul?
Ce e iubirea? E doar frica? Sau e bucurie? E teama ca pleaca un om din realitatea ta si lasa un loc gol ca o mina? Sau e iubirea pur si simplu o bucurie ca nu esti singur? Sau leaga iubirea oamenii? Ii leaga ca pe sclavi sau ca pe alpinisti?
Ce e suferinta? Un atac la existenta? Dar daca atacul nu mai e? O amintire a lui? O teama ca o sa mai fie? Ce e suferinta altuia? Amintirea unui atac la tine? Ne nastem cu amintirea asta? De cand? Ce e constiinta? Doar un ochi care se vede in oglinda? Un gand care se gandeste? Sau e mandria universului astuia? Singura existenta care stie ca este? Dar forta care a facut existenta sa existe stie ca existam? Stie ca stim ca existam? Semanam?
Ce e nasterea? Nasterea omului? Mai mult decat nasterea florii? Mai mult decat nasterea soarelui? Da. Pentru ca omul o poate opri. E singurul care stie sa opreasca nasterea. Si o va opri? Daca va suferi prea mult. Sau daca se va placea prea mult pentru a se imparti cu cineva. Ce e?