De Citit : Editoriale

How to Dress Well – Total Loss

| 26 septembrie

Pentru de toamna

Fix eram tare decis sa iau un pic la puricat noul album The XX, care apropos, este foarte bun, dar cred ca va asteptati la asta, cu totul altceva mi-a atras atentia si mi-am zis ca trebuie neaparat sa va povestesc despre asta, mai ales ca The XX stiti foarte bine.
How to Dress Well este o trupa pe care am luat-o un pic la ochi prin 2010, cand au avut un album devastator intitulat “Love Remains”.
Stlilistic, ce se intampla pe albumul asta e asa o invarteala in jurul unui pop sau r&b stilizat si compus foarte bine. Doar ca aici abordarea sonora te lasa un picut cu gura cascata. Ascultand atent productia, mi-a adus intr-un mod ciudat aminte de ce facea domnul Vince Clarke la Erasure. Si da, poate parea deplasat ca zic asta, dar si Tom Krell mi se pare ca pe multe din piesele lui recurge la jmecheria pe care a facut-o Clarke in piesa “Always”, adica a renuntat la frecventele joase, la basii foarte adanci si a parut piesa foarte aerisita si i-a dat o atmosfera plina de candoare care tinea vocea foarte in fata. Ce mi-a mai placut foarte mult la acest album de la How to Dress Well este faptul ca totul este incredibil de personal. Cu sound-ul am lamurit-o si eu chiar cred ca e unul cautat si studiat foarte atent, sound la care Krell a ajuns dupa multe ore de stat in studio, dar versurile au fost cele care mi-au pus capac. ~mi plac foarte mult artistii care reusesc sa fie maxim extrovertiti, sa se exorcizeze facand muzica si care isi transpun depresiile in fraze muzicale coerente care pe artist il curata si care pe noi ne fac sa ne simtim mai bine. Si da, Tom Krell are dreptate: ne place sa ne hranim cu mizeriile altora. Asa, de toamna!