De Citit : Editoriale

Da din picioare

| 18 septembrie

Daca vrei sa stii cum va fi viata ta, trebuie doar sa stii incotro te indrepti.

Aseara am fost la Gala U.N.A.T.C. “I.L.Caragiale” 2013. Mi-am amintit cat de simplu poti sa visezi daca nu iei in calcul realitatea. Sectia actorie are peste 50 de studenti absolventi. Daca pun la socoteala scolile particulare si cele din alte orase, bilantul duce spre un singur rezultat: sistemul incurajeaza inflatia de artisti someri. Nimic nou, o face de cel putin 10 ani. Ca sa ratezi acest statut pe care il constientizezi destul de repede dupa ce termini facultatea…incepi sa vaslesti. Acelasi sistem sustine frauda.
Deci…daca ai un gram de talent si chef de munca – desi esti cu mainile legate – trebuie sa gasesti solutia sa ajungi la mal. Sa te lamentezi, nu tine. Dupa ce ai trecut de admitere si ai vazut cum sta treaba, ai optat sa ramai in jungla. Sa astepti sa pice para …e dreptul tau…dar cand se coace, de cele mai multe ori, o ia altul. Sau mai nou…o ia chiar inainte sa se coaca. Ce solutie ai ca sa nu te scufunzi? Sa dai din picioare, in traducere libera: sa ai imaginatie. De-abia din acest moment incepe riscul. La mal poti ajunge in multe feluri. Churchill a spus ca “atunci cand ajungi in varf, singura ta treaba e sa te gandesti la ce politici sa adopti”.
Cand esti numarul doi, trebuie sa te gandesti la ce se gandeste seful, la ce se gandeste rivalul tau, inainte sa apuci sa te gandesti la politici. Deschide-ti propria companie si-ti vei lua viata in maini. Asa esti din start numarul unu. Daca vrei sa stii cum va fi viata ta, trebuie doar sa stii incotro te indrepti.