De Citit : Editoriale

Angajeaza-te cu un selfie

| 23 mai

Pe piata muncii din Romania, CV-urile cu formulari pompoase si lipsite de continut incep sa se evapore ușor-ușor. Era si timpul. Oricum, CV-urile tinerilor care-si cauta locuri de munca si nu au experienta relevanta suna la fel si bine ca mai exista si departamente de Resurse Umane care si-au dat seama ca e inutil sa citeasca in mod repetat eternele „sunt ambitios si dornic sa-mi imbunatatesc abilitatile”, „am abilitati excelente de comunicare”, „sunt rezistent la lucru in conditii de stres”.

O campanie de recrutare prietenoasa si directa a fost lansata recent de departamentul de HR al grupului scandinav JYSK: „Aplica la JYSK cu un zambet”. Impreuna cu agentia Kubis Interactive, compania a creat o platforma online unde tinerii care-si doresc sa se angajeze in domeniul retail pot aplica fara prea multe batai de cap pentru joburi pe alese, in cele 33 de magazine din toata tara.

Pe joblajysk.ro, candidatii pot opta pentru o pozitie in companie prin simpla completare a unui scurt quiz de personalitate si prin uploadarea unui selfie in care zambesc.

Pe site, vizitatorii pot urmari si o serie de filmulete create special pentru ei, in care actuali angajati ai grupului scandinav si potentiali viitori colegi explica deschis si amuzant ce inseamna sa lucrezi la JYSK. Fructe, cafea, ceai, teambuilding-uri, training-uri, echipe unite, colegi muncitori dar care stiu de gluma, si, mai ales, posibilitati de promovare rapida in interiorul companiei, sunt doar cateva dintre beneficiile pe care JYSK le ofera angajatilor sai.

Aceasta initiativa este un pas inainte in era conectarii globale, in care un cont de Facebook sau de Instagram poate spune mai multe despre tine decat ar face-o orice CV, iar angajatorii trebuie sa se obisnuiasca sa se adreseze candidatilor prin tool-uri si platforme adecvate mentalitatii si obiceiurilor acestora.