Locuri : Teatre

Teatrul Odeon

Teatrul Odeon este unul din teatrele reprezentative din Romania. Situat pe Calea Victoriei, intr-o superba cladire de patrimoniu cu doua sali de spectacole, teatrul si-a obisnuit publicul cu un repertoriu de succes, punand in scena piese din repertoriul clasic si contemporan, national si international.
Sala Majestic a Teatrului Odeon, una din cele mai elegante sali de teatru din Romania si singura din Europa cu tavan glisant, a fost inaugurata in 1974, in localul vechiului teatru construit in perioada interbelica. Sala are o scena a l’italienne si o capacitate de 300 de locuri.
Si Sala Studio care este situata la subsolul Teatrului Odeon. Studio este o sala flexibila si multifunctionala, podeaua formata din platforme modulare permitand organizarea spatiului de joc si amplasarea publicului in diverse variante.
Teatrul Odeon este un teatru de repertoriu, cu o echipa stabila de 32 de actori, 2 regizori si 2 scenografi din care amintim pe: DORINA LAZAR, FLORIN ZAMFIRESCU, RODICA MANDACHE, MARIUS STANESCU, CATALINA MUSTATA, ELVIRA DEATCU si multi altii.
Teatrul Odeon este cunoscut ca singurul teatru din Bucuresti deschis altor genuri de spectacole, mai ales celor de dans. Includerea in repertoriu a spectacolelor ce au la baza arta dansului, demonstreaza ca scena secolului XXI este un spatiu care se ofera intalnirilor dintre arte. De asemenea a lansat in luna octombrie 2001 programul DANS LA ODEON, care isi propune sa aduca in atentia publicului arta dansului profesionist din Romania si de pretutindeni. Coordonatorul acestui program este balerinul si coregraful Razvan Mazilu, consultant artistic al teatrului.
Teatrul si spectacolele sale au obtinut in: 1979 – Premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul International de Teatru de la Arezzo, 1991 si 1992 – Premiul de Excelenta, 1993 – Teatrul Anului, 1994 – Premiul pentru cel mai bun spectacol in cadrul Festivalului National de Teatru, 1995 – Premiul pentru cel mai bun spectacol in cadrul Festivalului Comediei Romanesti. In ultimii ani a primit numeroase premii la festivalurile de teatru de la Piatra Neamt, Brasov, Galati, Timisoara si Premii UNITER.
Program casa de bilete: luni – duminica, orele 11.30– 19.00 cu pauza intre 14.30 – 15.00
Pretul Biletelor variaza de la spectacol la spectacol si poate fi gasit pe pagina spectacolului respectiv in sectiunea Teatru.