Locuri : Sports & Fun

Sala Concordia

Sala Concordia din Chiajna a fost proiectata si executata respectandu-se toate cerintele pentru a putea gazdui meciuri internationale de handbal, baschet, volei sau futsal. De altfel, presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a vizitat in cateva randuri noua constructie, aratandu- se impresionat de cele vazute.
Clubul Sportiv Concordia Chiajna a fost infiintat in anul 1957, avand la vremea respectiva o singura sectie sportiva, fotbal. Denumirile purtate de-a lungul timpului au fost GAC Chiajna, AS Chiajna si ILF Militari, in momentul in care echipa de fotbal a fost sponsorizata de Intreprinderea de Legume-Fructe Militari. S-a jucat fotbal sub nivelul primelor trei divizii, la nivel de amatori. In anul 1988 s-a incercat promovarea in Divizia C de atunci, dar echipa n-a trecut de barajul de promovare. S-a realizat acest lucru in 1992, insa abia cand Divizia A s-a numit o scurta perioada Divizia Nationala.

Situat pe locul unei foste gropi de gunoi, stadionul Concordia a fost ridicat din temelii intre anii 2004-2007, fiind una dintre investitiile importante ale Consiliului Local Chiajna. Avand 4.000 de locuri, cu posibilitatea extinderii numarului de scaune la 7-8 mii, este singurul stadion complet acoperit. In decursul anului 2010 va fi montata instalatia de nocturna, achizitionata deja de Consiliul Local Chiajna din Israel. Stadionul dispune de 200 de locuri de tipul “Loja VIP”, cu parcarea aferenta. Federatia Romana de Fotbal a organizat in repetate randuri meciuri internationale ale echipelor reprezentative de copii si juniori. Ultimul meci international gazduit de arena din Chiajna a fost cel al nationalelor de tineret dintre Romania si Polonia, partida disputata in luna noiembrie a anului 2009. La jumatatea anului 2009, au fost terminate nu mai putin de patru terenuri de antrenament cu gazon natural, preconizandu-se montarea unei instalatii de nocturna pe unul din terenuri.