Pareri

1 de voturi / 5,00 rating

Sunt 1 comentariu despre Teatrul de Revista "Constantin Tanase"

 

Teatrul de Revista "Constantin Tanase"

Adresa: Calea Victoriei 33 - 35
Zona: Calea Victoriei
Telefon: (+40)21 315 56 78; (+40)21 312 10 29; (+40)21 314 19 79
Website: www.teatrultanase.ro
Tip: De stat
Facilitati: Garderoba, Reduceri studenti, Rezervare telefonica
Specific: Revista

Descriere:

Teatrul Constantin Tanase este cel mai celebru teatru de revista din Romania. Cu spectacole ce descretesc fruntile oamenilor, este cu siguranta un etalon artistic al genului.

Pe scena acestui teatru s-au afirmat si au evoluat cele mai importante personalitati ale genului care, preluandu-i traditia, au reinnoit permanent revista romaneasca. Dintre acestia amintim pe : Constantin Tanase, Maria Tanase, Dan Demetrescu, Vasile Tomazian, Marilena Bodescu, Horia Caciulescu, Radu Zaharescu, Horia Serbanescu, Alexandru Arsinel, Stela Popescu, Nicu Constantin, Cristina Stamate, etc.

Pana in 1991, Teatrul C.Tanase a beneficiat de trei scene permanente : Sala Savoy situat pe Calea Victoriei 33-35, Sala Victoria situate pe Calea Victoriei 174 si Gradina Boema. In prezent beneficiaza numai de scena salii Savoy si gradina de vara Herastrau unde teatrul performeaza in sezonul estival.

Scurt istoric: Revista romaneasca moderna este legata de numele si activitatea lui Constantin Tanase si a Companiei "Carabus", infiintata la 2 iulie 1919. Dupa Compania Carabus (1919 - 1939) si dupa disparitia marelui actor popular "C.Tanase" (1945), Teatrul a functionat sub alte denumiri temporare (Ansamblul de Estrada, apoi Teatrul de Stat de Estrada si, in 1962 Teatrul satiric - muzical "C.Tanase") pana in anul 1990 cand a primit titulatura cea mai adecvata, sub care functioneaza si astazi, Teatrul de Revista "Constantin Tanase".

Program agentie: luni - vineri 09.00 - 19.00 si sambata si duminica orele 10.00-14.00.
 

Articole:

Actorul Teatrului de Revista „Constantin Tanase” NAE LAZARESCU isi aniverseaza ziua de nastere prin munca

Indragitul actor va juca in seara zilei sale de nastere la Sala RAPSODIA (Str.Lipscani nr.53) incepand cu ora 18.30 in spectacolul “OMUL CARE A VAZUT MOARTEA” dupa Victor Eftimiu (regia: Constantin Dicu), un musical savuros dupa un libret de Marius Teicu si Octavian Sava, cu o distributie si o

citeste in continuare

LOCATIE FAVORITA PENTRU:

Pe harta:

Pareri:

0 comentarii despre acest articol

Ai ceva de spus?

 
 

 

Bilete.ro

ACUM si in magazinele GERMANOS din toata tara!
 

Godot Cafe-Teatru

 

U-MAN

 

PlantMag.ro

 

Rene Rofe

 

Cele mai comentate

Cele mai votate

Cele mai vizitate