Pareri

0 de voturi / 0,00 rating

Sunt 1 comentariu despre Parcul Carol

 

Parcul Carol

Adresa: Soseaua Viilor
Zona: Viilor

Descriere:

Parcul Carol sau Parcul Libertatii din Bucuresti, amplasat in sectorul 4, pe Dealul Filaretului - parc cu lac de agrement, cascada de apa, moschee, monumente istorice, spectacole in aer liber.

In interiorul parcului au fost construite Arenele Romane, un complex destinat spectacolelor in aer liber si o moschee in apropierea lacului de agrement.

Inaugurarea triumfala a Parcului Carol a avut loc in anul 1906, pentru a sarbatori anii gloriosi ai Regatului Romaniei sub sceptrul lui Carol I.

Suprafata initiala a parcului a fost de 36 ha.

Parcul este amenajat in stil mixt, cu o latura peisagistica dominanta, vegetatia fiind amplasata in jurul Aleii Centrale - construita intr-un stil geometric.

La amenajarea parcului au fost folositi 4.206 de arbori mari, 5.983 arbori coniferi, 48.215 arbusti precum si numeroase plante si flori.

Parcul continea si cateva pavilioane expozitionale si cladiri anexate acestora. Conform planurilor intocmite de Stefan Burcus, Victor G. Stefanescu, I. Berindei a fost construit un castel de apa, denumit Cetatea lui Vlad Tepes.

In fata Palatului Artelor, devenit ulterior Muzeul Militar pana in 1938, an in care palatul a luat foc si a fost demolat dupa cutremurul din 1940, a fost construita o cascada mare dupa planurile arhitectilor Petculescu si Schindl.

Parcul Carol este inscris pe Lista monumentelor istorice din 2004.

Recomandat de

LOCATIE FAVORITA PENTRU:

Pe harta:

Pareri:

1 comentariu despre acest articol
 • Unul dintre cele mai frumoase parcuri ale Bucurestiului!
  Voteza comentariul: imi place nu-mi place Rezultat: 0
  18 Martie 2010 16:03

  Un parc atat de valoros incat imi pare rau sa nu aibe decat o astfel de prezentare sumara. Daca doriti mai multe informatii/imagini din acest superb loc de recreere (chiar si asa, supra-aglomerat in weekend):

  http://www1.pmb.ro/pmb/APG/carol.htm

  http://timp-liber.acasa.ro/articole/4567-ce-vizitam-azi-castelul-vlad-tepes-din-bucuresti.html

  http://www.rezistenta.net/2008/09/fantana-zodiac.html

Ai ceva de spus?

 
 

 

Bilete.ro

ACUM si in magazinele GERMANOS din toata tara!
 

J'ai Bistro

 

U-MAN

 

PlantMag.ro

 

Cele mai comentate

Cele mai votate

Cele mai vizitate