Evenimente : Teatru

Shot sau Comedia relatiilor

Shot sau Comedia relatiilor, vineri, 16 iunie  2017, de la ora 19:00, la Godot Cafe Teatru.

Direcția scenică: Andreea Bibiri.
Orientarea scenică: Carmen Coțofană.

Cu: Andreea Bibiri/ Florina Gleznea, Andreea Mateiu, Andrei Mateiu, Rolando Matsangos/ Toma Danilă.

“Când stai într-un bar, de multe ori ai senzația că la mesele vecine se poartă conversații incitante sau măcar mai interesante decât cea la care participi tu… ”Shot” cuprinde 6 piese scurte concepute special pentru a fi jucate într-un bar. Schițele vorbesc despre femei, despre bărbați și despre relațiile dintre ei…

Cu patru actori bine racordați la fiecare personaj, spectacolul se încheagă frumos, schimbă perspectivele, răstoarnă situațiile și așteptările… Trecerile dintr-o piesă în alta sunt rapide, actorii schimbă un personaj odată cu pantofii sau cămașa…” (Oana Stoica – “Dilema Veche”)

”4 actori îşi împart 17 roluri timp de o oră şi jumătate. Succesiunile sunt rapide de la un personaj la altul, uneori chiar la vedere. Andreea Bibiri (într-o altă distribuţie: Florina Gleznea) păşeşte cu atenţie pe muchia subţire dintre fragilitatea şi rezistenţa a două dintre eroinele sale: o profesionistă de succes, dar încă sensibilă la chemarea fostului iubit, şi o soţie abandonată de soţ într-o căsnicie lipsită de comunicare, fără a abandona însă lupta, cu orice mijloace. Alături de ea, Andreea Mateiu, trece cu nonşalanţă de la rolul unei mame şi neveste de provincie, luptând, la rându-i, pentru familie, – la rolul unei prostituate surprinse în situaţia de a satisface nevoile psihotice ale clientului său. Acesta – Toma Dănilă (într-o altă distribuţie: Rolando Matsangos) – îşi construieşte aproape imaterial personajul, prin tehnică vocală şi fin dozaj al tensiunii de joc. Tot lui îi aparţine unul din cele mai „gustate” personaje ale spectacolului (de publicul adesea „corporatist” de la Godot): misoginul săpând cu bună ştiinţă cariera noii sale colege, la adăpostul procedurilor de firmă. I se alătură ca partener de discuţie Andrei Mateiu, regăsit şi în rolurile celor doi soţi chinuiţi – fie de o soţie cu pretenţii comunicative, fie de amintirea fostei iubite. Toţi patru se reunesc în scenele-copertă, de bar, în cupluri care se fac şi se desfac cu repeziciune precum shot-urile date pe gât, legături efemere precum spuma de la bere. „Comedia relaţiilor”. (Maria Zărnescu, yorick.ro)

Durata: 1h 35.
Preț bilet: 30 lei.