Evenimente : Teatru

Scrisoarea

Scrisoarea, sambata, 9 iunie 2018, de la ora 20:00, la Teatrul National I. L. Caragiale, Sala Studio.

După O scrisoare pierdută de I. L. Caragiale.

Regia: Horatiu Malaele.
Scenografie: Maria Miu.
Muzica: Răzvan Diaconu.
Asistent Scenografie: Iza Tartan.
Asistent regie: Viorel Florea.
Secretar literar: Cristiana Gavrilă.

Data premierei: 25.09.2012.

Durata: 1 h 40 min / Pauză: Nu.

Un celebru text clasic, acum într-o adaptare liber-schimbistă şi o viziune regizorală ultra-progresistă. O lume „caraghioază” şi „nifilistă” – copie fidelă a realităţii noastre – îşi nutreşte emoţiunile cu politică şi sex. Un spectacol curat Mălăele, o mare comèdie, cum n-a mai văzut Capitala, cu moftangiii şi faliţii ei.

O producţiune în care veţi întâlni persoane însemnate, vestiţi artişti ai scenelor bucureştene.

Aşa cum toate generaţiile au propria lor Scrisoare pierdută, Scrisoarea lui Mălăele poate deveni spectacolul nostru, al celor care, deşi am renunţat la răvăşele pentru blog, iscălim, cu acelaşi curaj nepieritor, „anonim”.

„Horaţiu Mălăele îşi poate permite şi asuma luxul de a realiza un scenariu după „O scrisoare pierdută”, căruia îi pune titlul „Scrisoarea”. Însă, nu vă speriaţi, rezultatul nu e o bazaconie în căutarea cu orice preţ a insolitului, ci un galop de sănătate, un circuit dens, intens şi coerent în istoria de amor şi intrigă politică, aşa cum o ştim. Cu alte cuvinte, un Caragiale adevărat, autentic, by Horaţiu Mălăele. Rezultatul este un spectacol cu o puternică personalitate, cu o plastică impresionantă şi o atentă construcţie comică.

(…)   un Caragiale concentrat, care te interesează, un Caragiale netrădat, ci din contră pus în valoare, focusat, un crochiu fin dar acut al unui univers înspăimântător de actual. Curat teatral! Curat Naţional!”

Răzvana Niţă