Evenimente : Teatru

Povestiri din curtea școlii

Povestiri din curtea școlii, luni, 28 martie 2016, de la ora 19:30, la Green Hours.

Povestiri din curtea școlii este un spectacol creat împreună cu tineri care locuiesc în cartierul Ferentari, despre poveștile lor, din cartier și din viață.

Cu: Alin Coman, Claudiu Dumitrescu, Nicoleta Dumitra Ghiță, Toto Horvat, Andreea Veronica Ioniță, Alexandra Cristina Militaru, Livia Păun, Marian Samu, Alexandra Banu, Ana Bușă, Bianca Fieraru, Rosalinda Fieraru, Ion Gerebeneș, Ana Maria Gheorghe, Robert Mihai Grama, Nicoleta Mitran, Robert Răducanu

Scenariu: Ionuț Oprea
Regie: Ionuț Oprea/ Sever Andrei Bârzan

Piesa de teatru este compusă din mai multe scene și monoloage inspirate din viețile performerilor, asa cum sunt ele sau cum și-ar dori ei să fie: vise, speranțe, întrebări, mult umor (uneori involuntar), dar și probleme de marginalizare sau discriminare cu care acești tineri și prietenii lor se confruntă. Spectacolul face parte din proiectul Povestiri din curtea școlii, care își propune să aducă teatrul în sprijinul educației, al dezvoltării personale, dar și al creării unui cadru în care să discutăm lucruri de care adesea uităm. Actorul Ionuț Oprea a lucrat cu tinerii la realizarea spectacolului, iar actori din trupa Backstage Boys au organizat ateliere de improvizație.

Proiect organizat de Graphis 122 în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities și finanțat printr-un de Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Intrarea la spectacol este gratuită.