Evenimente : Teatru

Oscar si Tanti Roz

Oscar si Tanti Roz, dupa Eric-Emmanuel Schmitt, sambata, 2 februarie 2019, de la ora 19:00, la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu.

Traducerea: Paula Bentz-Fauci.

Oscar si Tanti Roz, spectacolul de teatru in regia lui Chris Simion, cu Oana Pellea si Marius Manole, la Teatrul Bulandra, nu e doar o poveste simpatica, despre un copil bolnav, o asistenta batrana si niste scrisorele naive. E suficient sa te departezi putin de splendida poveste ca sa iti ramana mesajul: oricare dintre noi poate fi un Oscar cu ceva mai multe zile daruite.

Lumea noastra arata ca spitalul lui, cu doctori formalisti, cu minte plata si blocati in aceleasi norme de comportament si scheme de gandire. Dar prin acest spital se vor gasi intotdeauna doi-trei oameni pentru care merita sa-ti traiesti putinele zile. De la oameni ai sa afli cam cum e cu viata, cu bucuriile si tristetile ei si din orice moment al vietii tale poti incepe sa ti-o si traiesti.

Dramatizarea si regia artistica: Chris Simion.
Scenografia: Adina Mastalier.
Lighting design: Alexandru Darie.
Cu: Oana Pellea, Marius Manole, Antoaneta Cojocaru, Cristina Casian.

Durata: 1h 45’.

Cu „Oscar şi Tanti Roz” teatrul redevine un spaţiu al excelenţei, unde spectatorii vin să vadă  adevărul. Spectacolul de la Teatrul Bulandra e unul profund, puternic şi tulburător despre viaţă şi moarte.

Între „Dragă Dumnezeu” şi semnătura de final: „Te pup. Pe mâine!” este documentată viaţa unui copil de zece ani, care îşi trăieşte ultimele zile… Romanul lui Eric Emmanuel Schmitt, dramatizat şi adus pe scenă, capătă o forţă uluitoare.

Adina Mastalier, scenografa spectacolului, a reuşit să ridice într-un spaţiu limitat o construcţie elaborată, cu numeroase compartimente secrete, care sunt revelate publicului puţin câte puţin, schimbând perspectiva privitorului şi povestind în imagini şi lumini rutina dură a vieţii de spital.

Oana Pellea (Tanti Roz) este o combinaţie de fragil şi forţă, de tandreţe şi iubire necondiţionată care de la început te cucereşte. Cuplul pe care-l face cu Marius Manole (Oscar) are o chimie aparte, o sinceritate care lucrează organic asupra spectatorului. Cristina Casian (Bacon) şi Antoaneta Cojocaru (Peggy Blue) sunt două prezenţe care în ecuaţia spectacolului spun povestea speranţei.          Ioana Moldovan