Evenimente : Teatru

(D)efectul Placebo

(D)efectul Placebo, joi, 13 septembrie 2018, de la ora 20:00, la Teatrul National I. L. Caragiale, Sala Mica.

Concept: Stefan Lupu.
Coregrafie: Stefan Lupu.
Light design: Cristian Ciopata.
Sound design: Daniel Octavian Nae.
Instalație scenografică: Elena Dobîndă și Andreea Negrilă.
Producție realizată sub auspiciile Centrului de Creație și Cercetare Ion Sava în cadrul programului 9G la TNB.

Un spectacol viu, antrenant, provocator, despre artificialul lumii în care trăim, despre singurătatea provocată de comunicarea în exces, despre omenescul din noi şi pericolul tehnologizării. Despre lucrurile pe care le-am uitat sau le-am înlocuit cu tehnologia, despre frica de a ne întoarce la viaţa reală… pentru că a devenit mai satisfăcătoare cea virtuală.

(D)efectul Placebo este un spectacol cu efect terapeutic garantat. Pentru că, atât râsul, cât şi emoţia, dar şi poveştile spuse sincer, dansul şi, mai ales, muzica fac parte din identitatea noastră umană. Un spectacol care aminteşte cât de importantă este viaţa reală.

3 poveşti, 3 relaţii şi o întâlnire ca o şedinţă terapeutică, unde singurul psiholog este teatrul.

100% 9G la TNB. 100% despre lumea de azi.

Ştefan Lupu: (D)efectul Placebo împleteşte trei poveşti ale unor oameni aparent normali într-o societate anormală, care obligă din ce în ce mai activ individul secolului 21 să devină artificial, dependent şi singur, fără voia lui, cu o mare şi surprinzătoare lipsă de discernământ. Pe cât de fabuloasă este evoluţia tehnologică din ultimele decenii, pe atât de lipsiţi de esenţă devenim fără voia noastră, îndepărtându-ne astfel de spiritul şi calităţile umane. Gândurile şi viaţa noastră „galopează pe fibra optică” şi tot universul nostru devine parcă din ce în ce mai nociv şi dăunător, ajungând să ne trimitem sentimentele pe mail.