Evenimente : Teatru

CÂND TIMPUL NU SE MIŞCĂ

CÂND TIMPUL NU SE MIŞCĂ, de Donald Margulies, duminica, 25 martie 2018, de la ora 19:30, la Teatrul Odeon, Sala Studio.

Cu: Alina Berzunțeanu, Marius Stănescu, Adrian Titieni, Ioana Anastasia Anton.
Regia Vladimir Anton;
Scenografia Tudor Prodan;
traducerea Vladimir Anton.

Piesa Când timpul nu se mișcă îi are ca protagonişti pe Sarah, foto-reporter, care se întoarce rănită din Irak, unde realiza un material despre război şi prietenul ei, James, reporter, copleşit de vină, pentru că a lăsat-o singură acolo. Ei primesc vizita prietenului lor Richard, editor-foto, care le-o prezintă pe noua lui prietenă, Mandy, mult mai tânără decât el. Acţiunea se concentrează pe relaţia dintre cei doi şi pe perspectivele ca Sarah şi James să ducă un stil de viaţă mai convenţional.

„Sarcina unui dramaturg e să emoționeze, să aducă în fața oamenilor adevăruri despre lumea în care trăiesc și despre ei înșiși, adevăruri asupra cărora poate că nu au stat să reflecteze până atunci. Dar piesele mele nu sunt despre idei, ci despre oameni.Când timpul nu se mișcă nu este o piesă politică, ci în primul rând o poveste de dragoste. Se referă la alegerile și la compromisurile pe care le facem cu toții – în dragoste, în muncă, în război. Disputele etice ating toate aspectele vieții.”             Donald Margulies                                    

Donald Margulies, născut în 1954, este un apreciat dramaturg american şi profesor de engleză şi studii teatrale la Universitatea Yale, laureat al Premiului Pulitzer. Piesele sale cele mai cunoscute sunt: The Country House (2014), Time Stands Still (Când timpul nu se mişcă) (2009) şi Brooklyn Boy (2004). Sight Unseen şi Collected Stories au fost finaliste pentru Premiul Pulitzer pentru Teatru, în 1992 şi respectiv 1997 Dinner with Friends (Cină cu prieteni) a fost distinsă cu Premiul Pulitzer în 2000.

Când timpul nu se mişcă a avut premiera în 2009 la Los Angeles, şi în 2010 pe Broadway.

Producţia de la Teatrul Odeon este un proiect câștigător al concursului Tineri regizoriTexte contemporane, ediţia a treia.

Preţul biletelor: 21,20 lei şi 12,72 lei.