Pareri

0 voturi / 0,00 rating

0 comentarii despre acest articol

 

Rigoletto

Gen: Opera
Ocazie: Culturalizare
Acces: Bilete

Descriere:Actul I.
Ducele de Mantua petrece in castelul sau povestindu-si aventurile, in timp ce bufonul Rigoletto isi bate joc de soţii inselaţi, atragandu-si de asemenea ura lui Monterone, care il blestema. Dupa plecarea lui Rigoletto, Marullo povesteste curtenilor ca l-a surprins de mai multe ori pe bufon intrand intr-o casa retrasa, in care locuieste o tanara foarte frumoasa, probabil amanta lui. Afland aceasta, curtenii planuiesc sa o rapeasca, pentru a-i face o farsa bufonului

Actul II.
Rigoletto se indreapta spre casa in care traieste, ascunsa de ochii lumii, fiica lui, Gilda, impreuna cu guvernanta ei, Giovanna. Aproape de casa, il intalneste pe spadasinul Sparafucile, care isi ofera serviciile. Rigoletto nu banuieste ca fiica sa si ducele s-au cunoscut deja. In gradina casei, cei doi tineri isi marturisesc unul altuia iubirea, Gilda, ferindu-se de tatal ei, iar ducele, dandu-se drept un student sarac. Curtenii il descopera in intunericul strazii pe Rigoletto si, pacalindu-l, il determina sa-i ajute la rapirea propriei fiice.

Actul III.
Venit sa o salveze din palatul ducelui, Rigoletto asculta marturisirea Gildei despre imprejurarile in care l-a cunoscut pe duce, si despre dragostea pe care o simte faţa de tanar. Curtenii afla cu stupoare ca cea pe care au rapit-o este chiar fiica bufonului.

Actul IV.
Rigoletto pune la cale impreuna cu Sparafucile uciderea ducelui, prin atragerea lui intr-o cursa de catre Maddalena, sora lui Sparafucile. Gilda, auzind discuţia dintre spadasin si sora sa, care-l roaga sa-l cruţe pe frumosul necunoscut, hotaraste sa se jertfeasca, pentru a-si salva iubitul. Cand Rigoletto vine sa-si savureze victoria, descopera ca in sacul ce urma sa fie aruncat in apa nu se afla ducele, ci fiica sa. Blestemul lui Monterone s-a implinit.

 

Cuvinte cheie:

opera    rigoletto    verdi    opera nationala    onb    victor hugo    francesco maria piave    regele petrece   

Acest eveniment a avut loc in:

Opera Nationala
Sa, 23 Mai - 18:30
Vi, 20 Noi - 18:30
Jo, 25 Mar - 18:30
Vi, 18 Iun - 18:30
Sa, 08 Ian - 18:30
Sa, 14 Mai - 19:00
Vi, 11 Noi - 19:00
Vi, 02 Dec - 19:00
Mi, 08 Feb - 19:00
Du, 11 Mar - 19:00
Ma, 17 Apr - 21:30
Du, 07 Oct - 19:00
Vi, 01 Feb - 19:00
Sa, 09 Mar - 19:00
Vi, 19 Apr - 19:00
Sa, 08 Iun - 19:00

EVENIMENT FAVORIT PENTRU:

Pareri:

0 comentarii despre acest articol

Ai ceva de spus?

 
 


 

expo Aventuri la pescuit

expo Aventuri la pescuit
 

Castiga in viteza cu Fastius Curier!

Livrare oriunde in Bucuresti in 2 ore.
 

Godot Cafe Teatru

 

Gay Sex Shop Romania

 

Rene Rofe

 

LightCinema

LightCinema