Pareri

0 voturi / 0,00 rating

0 comentarii despre acest articol

 

Ochi negri / Oci ciornie

Gen: Comedie, Drama, Romantic
Status: In program
Ocazie: Culturalizare, De curiozitate, Intalnire romantica
Regie: Nikita Mikhalkov
Distributie: Marcello Mastroianni, Marthe Keller, Innokenti Smoktunovski, Isabella Rossellini
Producator: URSS-Italia, 1987: Radiotelevisione Italiana
Durata: 139 minute

Descriere:

Comedia romantica Ochi negri / Oci ciornie, un film dramatic cu Isabella Rossellini, regizat de Nikita Mikhalkov, povestea frivolului si afemeiatului Romano Patroni (Marcello Mastroianni intr-un rol de bufon), care se indragosteste pana si de proaspata sotie a prietenului sau.

Devenit chelner pe un vapor de lux, arhitectul italian Romano Patroni relateaza cu nostalgie si umor povestea vietii sale unui prieten. Casatorit cu o femeie foarte bogata pe nume Elisa, acesta insista sa povesteasca mai mult despre misterioasa si delicata rusoaica Anna Sergeyevna, pe care a intalnit-o la un sanatoriu si de care s-a indragostit. Povestea se complica cand Romano o intalneste pe proaspata sotie a prietenului sau.

Mikhalkov surprinde alaturarea a doua tipologii diferite, cea slava si cea latina, foloseste flashback-uri filmate in culori deschise, alb si crem si ironia fina.

"Filmul propune o apropiere maxima de Cehov prin intermediul esecului in viata, atat de draga scriitorului: aici vedem un barbat fara vointa necesara realizarii visurilor sale, avand constiinta trista a incapacitatii propriei personalitati”, a scris Tom Milne in Monthly film bulletin, in 1988.

 

Cuvinte cheie:

ochi negri    oci ciornie    comedie    romantic    film    drama    isabella rossellini    nikita mikhalkov    bufon    marcello mastroianni    cehoc    trailer    durata    marthe keller    innokenti smoktunovski   

Acest eveniment a avut loc in:

Cinemateca - Sala Eforie
Jo, 28 Oct - 15:00
Vi, 29 Oct - 15:00

EVENIMENT FAVORIT PENTRU:

Pareri:

0 comentarii despre acest articol

Ai ceva de spus?

 
 


 

Bilete.ro

ACUM si in magazinele GERMANOS din toata tara!
 

J'ai Bistro

 

U-MAN

 

PlantMag.ro

 

Rene Rofe