Evenimente : Expo

Elena Birhala Pascu – „Primavara sufletului”

ASOCIATIA CULTURALA ARTAR, in colaborare cu Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Balcescu” si Primaria sector 4, va invita vineri 11 aprilie 2014 la vernisajul expozitiei de pictura “Primavara sufletului” a artistei Elena Birhala Pascu.
In deschidere vor vorbi Roxana Barbulescu – critic de arta – si Dr Prof Mihaela Palade – Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul”.

“Artista se regaseste in special in florile de camp, asa cum ea insasi recunoaste atunci cand spune ca daca ar fi sa-si faca autoportretul, ar lua un buchet de flori de camp si l-ar lasa sa cada lejer intr-un vas. Picturalul si decorativul se imbina armonios, iar bucuria culorilor, a jocurilor de culoare, se revarsa direct in sufletele noastre pentru ca artista reuseste sa ne transmita prin fiecare tusa, propriul sentiment de bucurie si imensa stare de bine pe care le are cand picteaza.”
“Lucrarile Elenei Birhala Pascu emana din prima clipa veselie. Gama cromatica diversa, culorile calde, pline de lumina umplu de vibratie spatiul tablourilor. Atasamentul personal fata de universul floral, dar si fata de copii, florile vietii, este evident in lucrarile sale, reprezentand elementul fundamental al propriului univers artistic, confesiunea vizuala a artistei. Freamatul trasaturilor de penel, al tuselor sigure, cromatica, transfera florilor intreaga vitalitate exprimand in acelasi timp, de fapt, o multime de nuante sufletesti.”
Roxana Barbulescu

In preajma sfintelor sarbatori de Florii, primiti primavara in suflet admirand florile transpuse cu maiestrie pe panza, ale artistei Elena Birhala Pascu, expuse in perioada 11 – 25 aprilie 2014, in frumoasa cladire in stil neoromanesc, situata pe Str. 11 Iunie nr. 41, sector 4, Bucuresti, sediul Centrului Cultural pentru UNESCO “Nicolae Balcescu”.