Evenimente : Concerte

Temple Invisible I – electro-simfonic livestreamed

TEMPLE INVISIBLE I – primul concert electronic al trupei, alchimizat de cunoscuți instrumentiști de muzică clasică, va fi lansat marți, 1 decembrie, ora 8 PM.

Concertul se va difuza marți, 1 decembrie, ora 8 PM și marți, 8 decembrie, 8 PM.
Unde: Livestreaming pe canalul de Youtube al Centrului Cultural Lumina.
Link: youtube.com/c/centrulculturallumina

Temple Invisible I, primul concert live filmat al trupei, armonizează electronicul cu simfonicul. Dacă electronicul este dimensiunea sonoră a spațiului cosmic, simfonicul este dimensiunea sonoră a emoțiilor umane. Prima parte a concertului este gândită ca o împăcare cu extremele mintii, ale vieții. A doua parte este mult mai stratificată, pluriperspectivistă, cu o geometrie a minții colțuroasă și asimetrică.

„Acest concert înseamnă pentru noi un vis împlinit. De 5, 6 ani ne dorim să aducem dimensiunea simfonica în universul nostru sonor. Eu am fost crescută în spiritul clasic, iar Costas este îndrăgostit de muzica de film. Mare parte din atracția amândurora pentru filme este coloana sonoră – care, în cele mai intense ipostaze, folosește instrumente simfonice capabile să trezească emoțiile noastre intense, profunde, cu abisuri și înălțimi, dramatism, blândețe, candoare. Tot ce înglobează mai viu și mai adevărat experiența umană.” Irina Bucescu și Costas Ivanov, Temple Invisible

„Setlist-ul este gândit că o călătorie. Te luăm ușor cu noi, îți șoptim, îți cântăm cu viori și corn francez, cu trombon și cinele, cu reverb și delay, și apoi pornim la drum. Drumul începe ca în poezia eterică a lui Rilke, continuă cu puțin Edgar Allan Poe și se termină cu înaripații lui William Blake. Multe dintre piese sunt noi, ne-am dorit să le lansăm doar într-un proiect special ca acesta.” – Irina Bucescu și Costas Ivanov, Temple Invisible

Irina și Costas vor fi acompaniați de artiștii de muzică clasică Ana Ungureanu (vioară), Michael Carol Mai Antal (vioară), Radu Petrovici (contrabas), Radu Sinaci (violoncel), Bogdan Simionescu (vioară), Florin Pane (trombon), Ștefan Barbu(corn francez), sub bagheta dirijorului Daniel Jinga (Maestru de Cor și Director Artistic al Operei Naționale București, Dirijor principal al Filarmonicii Muntenia din Târgoviște și al Orchestrei Metropolitane București, Dirijor fondator al Corului de Camera „Accoustic”).
Artiști asociați în proiect: Ștefan Panea (sound designer), Andrei Călin (toboșar).