Pareri

0 voturi / 0,00 rating

0 comentarii despre acest articol

 

Cornul de capra / The Goat Horn

Gen: Drama, Istoric
Status: In program
Ocazie: Culturalizare, De curiozitate
Regie: Metodi Andonov
Distributie: Katya Paskaleva, Anton Gorchev, Milen Penev
Producator: Bulgaria, 1972: Boyana Film, Sofia Film Studios
Durata: 100 minute

Descriere:

Drama Cornul de capra / The Goat Horn, un film istoric cu Bulgaria aflata sub ocupatie otomana. Karaivan se intoarce de la munte cu caprele si acasa descopera ca sotia lui a fost violata si ucisa de turci, sub privirile fetitei lor. Barbatul isi cauta singur dreptatea. Click pentru Galeria Foto.

El isi ia copilul si se muta intr-o cabana izolata, propunandu-si sa se intoarca, cand vor fi pregatiti, pentru a se razbuna.

Filmul (Kozijat rog - titlul original) poate fi considerat un poem cinematografic, cu dialoguri scurte si rare, imaginea si expresivitatea actorilor spunand de fapt totul. "O alegorie filozofica a violentei si a razbunarii. Aceasta tema este tratata in doua variante care se amesteca si se completeaza pe plan fizic si pe plan psihologic. Dus la extrem, chiar si cel mai just mobil devine o negare", potrivit lui Nikolai Milev.

Filmul este o adaptare a unei nuvele scrise de Nikolai Haitov. Cornul de capra este unul dintre cele mai apreciate productii ale cinematografiei bulgare, in 1994 realizandu-se remake in regia lui Nikolai Kolev.

***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.

Acest eveniment a avut loc in:

Cinemateca - Sala Union
Mi, 02 Feb - 19:30

EVENIMENT FAVORIT PENTRU:

Pareri:

0 comentarii despre acest articol

Ai ceva de spus?

 
 


 

Bilete.ro

ACUM si in magazinele GERMANOS din toata tara!
 

J'ai Bistro

 

U-MAN

 

PlantMag.ro

 

Rene Rofe