Evenimente : Altele

Gala Societatii civile – Editie aniversara 10 ani

Castigatorii celei de-a zecea editii a Galei Societatii Civile vor fi anuntati in cadrul festivitatii de premiere, care va avea loc in data de 28 mai, la Opera Nationala Bucuresti, incepand cu orele 20.00.

Evenimentul va fi prezentat de Paula Herlo si Alex Dima.

“Gala Societatii Civile este un eveniment pe care eu il aplaud din toata inima pentru ca reuseste sa adune sub acelasi acoperis oamenii buni. In plus, e o buna ocazie ca noi toti sa aflam despre problemele nestiute ale celor cu nevoi speciale, despre proiecte de mediu interesante, despre oameni cu povesti incredibile care si-au transformat experientele personale in cauze sociale. Sunt convinsa ca si anul acesta voi asista la un spectacol in care actorii principali vor fi cei care au reusit sa iasa din rand si sa ne demonstreze tuturor ca gesturile marunte pot schimba lumea”,a declarat Paula Herlo, senior corespondent al Stirilor ProTv.

109 reprezentanti ai sectorului non-profit si neguvernamental din toata tara concureaza anul acesta la Gala Societatii Civile. Acestia au inscris in total, la cele 17 sectiuni ale competitiei, 176 de proiecte si programe.

“Cred ca am facut pasi importanti in ultimii ani si rezultatele deja se vad, pe drumul spre normalitate. Romanul intelege ca soarta si viata sunt in mainile lui. Si ca fiecare dintre noi trebuie sa se responsabilizeze, sa ia atitudine, sa schimbe ceva in bine. Iar numarul mare de proiecte inscrise anul acesta in cea de-a zecea editie a Galei Societatii Civile vine sa confirme acest inceput de normalitate. La Stirile ProTv si la Romania, te iubesc! noi am avut mai multe campanii. Am inceput de mult aceasta lupta, si, din fericire, rezultatele incep sa apara. Este foarte bine ca exista o astfel de Gala, in care cele mai bune proiecte sunt premiate, iar asta incurajeaza implicarea, concurenta, precum si alte si alte proiecte”, a declarat Alex Dima, senior corespondent al Stirilor ProTv.

Numarul inscrierilor pe sectiuni: Educatie, Invatamant si Cercetare – 24 proiecte, Arta si Cultura – 12 proiecte, Apararea drepturilor individuale/ colective – 7 proiecte, Comportament civic si Participare publica – 16 proiecte, Sanatate – 18 proiecte, Incluziune sociala – 8 proiecte, Servicii de Asistenta sociala – 7 proiecte, Protectia mediului – 8 proiecte, Dezvoltare economica si sociala – 18 proiecte, Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT – 21 de proiecte, Proiecte pentru TINERET – 20 de proiecte, Buget – / Eficienta + – 9 proiecte, Impact – 12 proiecte, Durabilitate – 11 proiecte, Originalitate – 22 de proiecte, Proiecte si campanii de CSR – 5 proiecte, Sectiunea Programe – 34 de programe.

Proiectele inscrise in competitie au fost evaluate si notate de catre membrii juriului, peste 60 de specialisti: in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, jurnalisti, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului non-profit, personalitati publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activa in societatea civila din Romania, dar si reprezentanti ai sectorului privat.