De Citit : Știri

World Strong Man Tour: un roman la un pas de calificare pentru Madison Square Garden

| 07 iulie

World Class Romania a adus sambata, 4 iulie, la Bucuresti, prima etapa a turneului international World Strong Man Superseries (WSS). Capitala se alatura astfel, unor orase precum New York si Los Angeles. Mai mult, romanul Paul Parjol a fost la un pas de calificarea pentru etapa de la Madison Square Garden.
Exuberantul duel al muschilor, tehnicii si adrenalinei de sambata dupa-amiaza, din incinta complexului hotelier CentreVille, a opus, intr-un perfect spirit de fair-play, in fata catorva sute de spectatori, 13 concurenti din elita internationala, inclusiv 3 romani. La sfarsitul celor sase probe complexe si ingenioase, care au mizat pe forta fizica pusa in valoare de tehnica mentala, castigatorul etapei a fost desemnat americanul Marshall White, urmat pe locul 2 de Nick Best (SUA) si de suedezul Johannes Årsjö pe treapta a 3-a podiumului. S-au mai calificat in urmatoarea etapa, care va avea loc la New York, Madison Square Garden, pe data de 26 septembrie, ocupantii locurilor 4-6, respectiv: Brian Shaw (SUA), Stojan Todorchev (Bulgaria) si Janne Virtanen (Finlanda).
“Aceasta victorie este extrem de importanta pentru mine, caci imi asigura calificarea la finala mondiala din Suedia. Este prima victorie a mea in circuitul WSS. Cea mai grea proba a competitiei mi s-a parut frumusetea fetelor din Romania, pe care am remarcat-o permanent. A fost o etapa deosebit de dificila, cu probe epuizante si concurenti valorosi, incluzandu-i pe cativa dintre cei mai mari campioni ai momentului. Partea buna a lucrurilor este ca am vazut Romania, care mi se pare incantatoare“, a declarat castigatorul Marshall White.
Paul Parjol, cel mai tanar participant din istoria tuneului WSS, a fost la doar un pas de calificarea in urmatoarea etapa, ocupand locul 7.
“Paul este un mare talent, care are datele genetice pentru a fi un strongman“ a declarat dupa concurs Ulf Bengtsson, creatorul World Strong Man Super Series si presedinte World Class International.
“A fost o onoare pentru mine sa particip intr-o etapa mondiala de acest nivel, dar in acelasi timp a fost enorm de greu. Sunt fericit de acest rezultat, dar simt amaraciunea de a fi fost despartit de doar o jumatate de punct de locul 6. Cea mai dificila proba mi s-a parut caratul cadrului. Pe viitor sper sa ma clasez cat mai sus si sa ajung campion mondial“, spune Paul Parjol, care, dupa o mica pauza, va incepe pregatirea pentru participarea de anul viitor la WSM.
“Inca de la inceputurile lumii, de la Atlas si Hercule, a existat un interes special pentru atletii dotati cu o forta extraordinara. Mitul celui mai puternic om din lume a evoluat de-a lungul istoriei, de la acel fascinant profil antic pana in prezent, cand genetica a facut mari progrese in perfectionarea profilului de Cel mai puternic dintre cei mai puternici, precum si in lupta cu timpul. Spre deosebire de wrestling si de alte sporturi dure, barbatesti, World Strong Man Tour inseamna un duel al gladiatorilor contemporani, al eroilor Terminator dotati cu demnitate si simtul onoarei si constienti de propria excelenta in limitele sportivitatii, ale unei solidaritati masculine pacifiste. Probele au fost gandite exact in acest sens. Conceptul WSS inseamna ca forta fizica este folosita exclusiv gratie fortei mentale, ca ele formeaza o combinatie imbatabila“, a explicat Ulf Bengtsson, presedintele si fondatorul World Class International si creatorul conceptului WSS.
Sursa: World Class Romania.