De Citit : Știri

U2 canta pe o scena de 40 de milioane de dolari

| 21 august

Este nevoie de 200 de camioane care sa transporte scena prin Europa pe toata durata turneului mondial 360. "Noi cheltuim bani pentru fanii nostri si nu cred ca ar fi altceva care sa merite aceasta cheltuiala", a explicat chitaristul The Edge.
Chitaristul U2, The Edge, a raspuns celor care reproseaza trupei costurile prea mari ale turneului mondial 360, precum si poluarea pe care concertele rock ar fi provocat-o, spunand ca ei, oricum, canta pentru fani si tot pentru acestia investesc bani in scene grandioase.
Scena in valoare de peste 40 de milioane de dolari folosita de U2 in cadrul concertului mondial 360 este cea mai scumpa din lume, depasindu-le pe cele utilizate de Madonna sau Rolling Stones, fapt care a starnit critici in lumea artistica, potrivit presei britanice.
Alcatuita din patru structuri imense de otel, in forma de gheare, scena a avut inaugurarea britanica in cadrul concertului de vineri de pe stadionul Wembley din Londra. Fiind amplasata in centrul arenei sportive, 88.000 de spectatori situati in jurul scenei au putut urmari prestatia formatiei irlandeze stabilind astfel recordul de audienta pe Wembley.
Referitor la costurile imense antrenate de construirea scenei cat si de logistica acestui turneu mondial, au existat critici chiar din partea altor artisti. "40 millioane pentru a construi scena, plus, facand un calcul simplu, aproximativ 200 de camioane care sa o transporte prin Europa pe toata durata turneului. Ar putea parea invidie profesionala dar cu siguranta este un contrast, data fiind populatia Africii care moare de foame", a spus solistul formatiei Talking Heads, David Byrne.
Citeste mai mult pe Realitatea.net.