De Citit : Știri

Trupa Simple Minds a lansat Graffiti Soul

| 03 iunie

Cel mai noul material semnat de trupa scotiana Simple Minds si al 15-lea din cariera lor, Graffiti Soul, a fost lansat pe data de 25 mai.
Materialul, produs de Jez Coad si mixat de Bob Clearmountain, reuneste piese compuse in Roma, Sicilia, Anvers si Glasgow si inregistrate la Studiourile Rockfield de langa Monmouth, in Tara Galilor.
”Noul nostru album va avea un sound fresh si va fi un material complet, cu piese memorabile, promitand un album ce cu siguranta va iesi in evidenta”, a declarat solistul Jim Kerr, inainte de lansarea materialului.
Potrivit lui Kerr, pe Graffiti Soul sunt incluse cele mai energice si mai indraznete piese pe care Simple Minds le-a compus vreodata. Primul single, Rockets, este reprezentativ pentru acest disc, gratie acordurilor de chitara inconfundabile si armoniilor vocale, transformandu-l in cea mai recenta creatie artistica mareata inregistrata de Simple Minds.
La doar o saptamana de la lansare, Graffiti Soul este primul album Simple Minds din ultimii 14 ani care a intrat in Top 10 in clasamentul de albume britanic.
Editia Deluxe a albumului contine, alaturi de cele 9 piese, un bonus disc de coveruri – Searching For The Lost Boys: Rockin’ In The Free World (Neil Young), A Song From Under The Floorboards (Magazine), Christine (Siouxsie And The Banshees), (Get A) Grip (On Yourself) (The Stranglers), Let The Day Begin (The Call), Peace, Love And Understanding (Nick Lowe), Teardrop (Massive Attack), Whiskey In The Jar (Thin Lizzy), Sloop John B (The Beach Boys).
De-a lungul celor trei decenii de cariera, trupa s-a bucurat de un succes imens, ajungand de trei ori pe primul loc in topul celor mai bune albume din Marea Britanie. Anul trecut, Simple Minds au sarbatorit 30 ani de cariera printr-un turneu in Europa desfasurat cu casa inchisa. Trupa originara din Glasgow si-a incantat fanii cu o prestatie ce a inclus hit-uri ca Alive And Kicking, precum si fiecare piesa de pe capodopera din 1982, New Gold Dream.
Sursa: Universal Music Romania