De Citit : Știri

“Trece-un nouras” de Danaga & Surorile Osoianu – videoclip construit din 10.000 de desene animate

| 27 februarie

Piesa “Trece-un nouras” de Surorile Osoianu in varianta remixata de Danaga are, acum, si un videoclip animat (http://youtu.be/DArsOkFIrHY), “construit” de trei tineri talentati – Paul Muresan, Vlad Muresan si Liviu Pop.
Ideea clipului i-a venit, intr-o buna zi, lui Paul Muresan, absolvent al Universitatii de Arta si Design – Cluj Napoca, cunoscut publicului roman dupa ce a primit anul trecut premiul pentru cel mai bun film romanesc la festivalul dedicat animaţiilor – Anim`est: „Pui de somn”, un scurtmetraj de animaţie 2D.
“O prietena mi-a dat piesa intr-o zi si mi-a spus sa ma tin bine. A fost vraja, dupa care am ascultat-o foarte des. Cand mai treceam pe acasa, o auzea si mama, iar vraja a fost aceeasi. Daca nu mergea piesa in camera, mergea cu sigurantza in bucatarie, pe repeat desigur. Imi place foarte mult sa o ascult cand alerg alaturi de o alta mega favorita: Argatu’ – Biciul striga primavara. Cand alerg, mi se pare ca fug prin idei si apare cate o poveste. Asa a aparut povestea pentruTrece-un Nouras. In timp ce alergam. Dupa care doi oameni frumosi care au auzit povestea spusa la un vin mi-au zis ca vor sa o finanteze si uite asa am inceput. Un prieten pictor, Liviu Pop, a zis ca se baga ( vraja era contagioasa), fratele meu Vlad, s-a bagat de dragul nostru. L-am sunat pe Danaga destul de repede ca sa nu ma bucur prea repede. Eram in punctul in care de el depindea totul. El, foarte chill, a zis …. DA”, spune Paul Muresan
Animatia are 10.000 de desene si “un teanc fata-verso ca sa o dovedim”.
Pe Paul il gasiti aici – www.facebook.com/drojdia
Danaga (Daniel Aga) si-a inceput aventura sa muzicala in 1998, ca solist vocal si chitarist intr-o trupa rock. Dupa o pauza de câtiva ani, isi vinde motocicleta pentru a-si cumpara primul sau computer si trece la electronice.
Muzica lui este un amestec intre diferite genuri, de la muzica electronica a anilor 60 si 70, jazz, hip-hop, funk pâna la techno si house, cu influente etno. A aparut pe scena alaturi de nume importante din muzica electronica cum ar fi Slient Strike, Subcarpati, K-lu, Matze, Akua Naru, Guts, Renegades of Jazz etc.
A aparut cu productii proprii pe compilatia "Culese din Cartier", editata de Subcarpati, precum si pe Buzz RO! 2011 la Local Records.
Primul sau album, "Am n-aripi" este o colectie de povestiri despre omul contemporan alienat care incearca sa gaseasca adevaratul sau sine si este disponibil pentru descarcare la danaga.bandcamp.com
Pe Danaga il gasiti aici – www.facebook.com/agadanaga