De Citit : Știri

The Godfather, Mad Max si Batman sunt filmele care au avut cele mai bune continuari

| 13 aprilie

The Godfather Part II, Mad Max 2 si The Dark Knight, cea mai recenta productie din seria Batman, sunt filmele care ocupa primele trei locuri in topul celor mai bune continuari, potrivit unui clasament realizat de cotidianul The Times.

The Godfather Part II (Nasul), filmul care a castigat sase premii Oscar in 1975, face parte din seria celor trei productii cu acelasi nume, realizata de Francis Ford Coppola. In ciuda memorabilei prestatii a lui Marlon Brando in rolul Don Vito Corleone, din prima pelicula a seriei, The Godfather Part II a reusit, mai mult decat filmul anterior, sa modeleze felul in care au fost facute, de atunci, toate peliculele despre mafie, considera jurnalistii britanici.

Pe locul al doilea in clasamentul continuarilor, Mad Max 2 (1981) este continuarea filmului australian din 1979 care l-a facut celebru pe Gibson si a revolutionat genul filmelor de actiune despre lumi imaginare. Al doilea film al seriei imbunatateste actiunea si extrapoleaza alienarea sociala a predecesorului sau intr-o convingatoare civilizatie a viitorului, fiind sursa de inspiraie pentru scenaristi si creatori de moda, un sfert de veac mai tarziu, comenteaza The Times.

The Dark Knight (2008), cea mai recenta pelicula a seriei despre aventurile justitiarului deghizat in liliac, ocupa locul al treilea in topul alcatuit de The Times. Dincolo de efectele speciale si de scenariul mai bun decat cele ale precedentelor cinci filme Batman, pelicula a excelat mai ales datorita regretatului Heath Leadger, care a facut un rol de exceptie, recompensat cu Oscar si Globul de Aur.

Citeste mai mult pe Realitatea.net.