De Citit : Știri

Scenaristul roman Ioan Antoci – premiat la Cannes

| 22 mai

Romanul Ioan Antoci a primit premiul Kieslowski ScripTeast la Cannes, pentru scenariul Cainele japonez, considerat emotionant si provocator, care promite sa aduca o experienta cinematografica deosebita, potrivit NewsIn.
Membrii juriului considera ca scenariul lui Ioan Antoci subliniaza luptele memorabile ale personajelor si creeaza teme universale care il vor ajuta sa rezoneze cu audientele din intreaga lume dupa producerea acestui film. Temele abordate in Cainele japonez, confruntand probleme de familie, durere si credinta, sunt manuite intr-un mod sensibil si fermecator, care contrazice relativa lipsa de experienta a scenaristului.
Ioan Antoci a primit, ca premiu, zece mii de euro si o statuie unica, creata de Adam Fedorowicz. In plus, scenariul sau va fi prezentat in cadrul Festivalului de Film de la Cannes.
Scenaristii care au concurat pentru premiul Kieslowski ScripTeast de anul acesta provin din sapte tari din Europa Centrala si de Est – Romania, Polonia, Estonia, Slovenia, Lituania, Croatia si Ungaria. Romania a mai avut anul acesta un reprezentant la Kieslowski ScripTeast, Ioana Stanculescu, care impreuna cu Artchil Khetagouri a propus scenariul Transfer.
In 2008, Ioan Antoci a castigat, tot cu Caine japonez, Concursul National de Scenarii, la categoria Cel mai bun scenariu de lung-metraj.
ScripTeast reprezinta singurul atelier de formare pentru scenaristi experimentati din Europa Centrala si de Est.
Sursa: NewsIn
Foto: Tiff.ro