De Citit : Știri

Richard Marx aduce “Hazard” pentru prima data in Romania

| 29 iunie

Nume reprezentativ pentru scena pop – rock internationala, Richard Marx va concerta anul acesta pentru prima data in Romania. Spectacolul va avea loc pe 1 noiembrie, la Sala Palatului fiind inclus in noul turneu european al artistului programat pentru aceasta toamna.
Cu o cariera de peste 20 de ani, castigatorul premiului Grammy, Richard Marx, este considerat unul dintre cei mai influenti artisti ai industriei muzicale contemporane, fiind totodata unul dintre cei mai cautati producatori si compozitori ai momentului. Richard si-a inceput cariera inca de la varsta de cinci ani, perioada in care canta pe spoturi promotionale create de tatal sau. La 17 ani l-a cunoscut pe Lionel Richie, alaturi de care avea sa-si faca si debutul ca backing vocal pentru piesele You Are, Running with the Night si All Night Long (All Night).
Entuziasmul si prezenta sa constanta in studioul de inregistrari i-au adus la vremea respectiva numeroase alte colaborari, avand sansa sa lucreze din postura de backing vocal si cu artisti consacrati precum Madonna, Whitney Huston sau Luther Vandross. Kenny Rogers avea sa se convinga si el de talentul tanarului artist, Richard compunand la acea vreme pentru el doua piese, Crazy si What About Me, ambele cu un succes surprinzator in clasamentele de specialitate.
Primul album semnat Richard Marx a fost lansat in iunie 1987, purtand numele artistului care avea sa devina in scurt timp noua revelatie a muzicii internationale. Materialul s-a vandut in aproape 4 milioane de exemplare doar in Statele Unite, oferind nu mai putin de 4 single-uri de top: Don’t Mean Nothing, Should’ve Known Better si Endless Summer Nights, Hold on to the Nights. Debutul discografic a reprezentat totodata si un prim record muzical pentru Richard Marx, acesta devenind primul tanar artist care a fost inclus in playlistul a 117 statii de radio nationale, in doar o saptamana de la data lansarii.
Toamna aceasta, Richard Marx se va afla pentru prima data in Romania, in cadrul turneului european de promovare a celui mai recent material discografic, Emotional Remains, lansat in septembrie 2009.
Concertul va avea loc pe 1 noiembrie, la Sala Palatului, biletele fiind disponibile pe myticket.ro si in reteaua magazinelor Diverta, la urmatoarele categorii de preturi 90, 120, 160, 200 si 250 de lei.