De Citit : Știri

Proiectie in regim Drive-In pe Autostrada Transilvania

| 19 mai

Cea de-a opta editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) pregateste un numar impresionant de noi evenimente si surprize organizate sub umbrela festivalului.
Astfel, in weekendul de deschidere TIFF 2009, seara de sambata, 30 mai, este dedicata unei proiectii aparte: pe segmentul deja construit din Autostrada Transilvania, la 30 de kilometri de Cluj, va fi proiectat, in sistem Drive-In, filmul JCVD, o productie Belgia-Franta-Luxemburg in regia lui Mabrouk El Mechri.
Clujenii vor putea urmari filmul din masinile personale, proiectia urmand modelul lansat de TIFF, cu mult succes, in editia precedenta a festivalului.
La ora 20.00 clujenilor li se va da intalnire pe Autostrada Transilvania, unde ii vor astepta cateva minibus-uri cu care vor putea “testa” atmosfera de lucru de pe noua autostrada. Apoi, la ora 21:30, spectatorii isi vor ocupa locurile in masini pentru a urmari cel mai spectaculos rol interpretat vreodata de Jean-Claude Van Damme. Acesta se joaca pe sine insusi, intr-un film cat se poate de surprinzator. Cel mai cunoscut actor belgian al tuturor timpurilor demonstreaza in JCVD ca detine, pe langa un pachet de muschi care l-au facut celebru, calitati veritabile de actorie. Cu multa ironie, mult umor si mult mai putina actiune, JCVD a cucerit toate marile festivaluri ale lumii, de la Cannes la Toronto, Roma sau Rotterdam.
JCVD este unul dintre titlurile hit ale selectiei din acest an a festivalului, urmand sa fie prezentat in premiera in Romania pe Autostrada Transilvania.
“Acest parteneriat vine ca urmare a dorintei noastre de a ne apropia de public, oferind doritorilor sansa sa vada nu doar un film, ci si lucrarile de amploare ce se desfasoara la Autostrada Transilvania. In plus, conceptul “drive-in” este unul pur american, fapt care ne-a impulsionat sa dam clujenilor si participantilor din toata tara ocazia unica de a lua parte la un astfel de eveniment”, a declarat Bogdan Sgarcitu, Director de Comunicare al proiectului Autostrada Transilvania.
Proiectul Autostrada Transilvania este cel mai mare proiect de infrastructura din Europa. Cu o lungime de 415 km, pe patru benzi, autostrada porneste din centrul Romaniei, de la nord-vest de Brasov, ajungand la granita cu Ungaria langa Oradea, in campia Crisanei. Autostrada va lega orase precum Brasov, Fagaras, Sighisoara, Targu Mures, Cluj-Napoca, Zalau si Oradea.
Sursa: TIFF.