De Citit : Știri

Premiera de Gală a primului film fantasy românesc, Ultimul Zburător

| 05 februarie

Vineri, 31 ianuarie a avut loc premiera de gală a primului film fantasy românesc, Ultimul Zburător, în regia lui Ovidiu Georgescu. Evenimentul a fost găzduit de Cinema City Cotroceni. Deşi vineri s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură a sezonului, publicul a fost prezent în număr mare.
La eveniment au participat atât echipa, actorii şi cei care au susţinut încă de la început acest proiect, cât şi numeroşi reprezentanţi ai show biz-ului şi ai mediului de afaceri din Bucureşti şi nu numai. Printre personaliăţile prezente la eveniment s-au numarat membrii trupei Holograf, a căror piesă, “Roua dimineţii”, se află pe genericul de final al filmului, Gabriel Cotabiţă, un împătimit cinefil, trupa Alb- Negru, Julia Jianu, Irina Margareta Nistor şi mulţi alţii.
După ropote de aplauze şi mulţumiri, paharul de şampanie a fost servit în cadrul unei petreceri elegante la Premier Palace Hotel & Spa. Printre surprizele serii, anunţate de producatori încă de la conferinţa de presă ce a avut loc dimineaţa, se numără selecţionarea filmului la Festivalul Internaţional de Film Fantasy de la Bruxelles şi lansarea primei aplicaţii pentru telefoane mobile şi tablete dedicate unui film românesc.
“Ultimul Zburător” selecţionat la Festivalul Internaţional de Film Fantastic (BIFFF) de la Bruxelles.
Filmul Ultimul Zburător a fost selecţionat la cea de-a 32-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Fantastic de la Bruxelles (BIFFF), din Belgia, care se va desfăşura între 8 şi 20 aprilie.
Festivalul Internaţional de Film Fantastic de la Bruxelles este unul dintre cele mai importante festivaluri de filme fantasy din Europa, cu o tradiţie de peste 30 de ani (prima ediţie a avut loc în 1983). In fiecare an, la acest festival se strâng peste 60.000 de fani ai genului fantasy, din toate colturile Europei. Totodată, personalităţi importante din lumea filmului au participat de-a lungul anilor la acest festival, printre care îi amintim pe: Peter Jackson, Jude Law, Luc Besson, Danny Boyle, Neil Jordan sau Terry Gilliam.
Ultimul Zburător este primul film românesc care participă la acest festival.
Aplicaţia “Ultimul Zburător” în Windows Store din 7 februarie.
Fascinaţi de iniţiativa Asociaţiei Culturale “Promissum” de a da naştere unui film fantasy românesc inspirat de mitologia română, Microsoft România, împreună cu partenerii locali X3 si Cobalt Sign, au dezvoltat aplicaţia oficială a filmului, ce va fi disponibiă în Windows Store odată cu lansarea filmului pentru public.
Aplicaţia oferă tuturor utilizatorilor Windows 8 o experienţă multimedia deosebită, de la informaţiile complete referitoare la film, actori până la galeria multimedia cu cele mai expresive imagini.
Aplicaţia Ultimul Zburător va putea fi descărcată gratuit din Windows Store începând cu data de 7 februarie şi utilizată pe o gamă variată de device-uri, de la laptop-uri la tablete sau convertibile.