De Citit : Știri

Poezia mai seduce?

| 20 mai

Dinu Bodiciu va lansa o carte unicat, compusa dintr-o multitudine de bucati lirice ale iubitorilor de versuri care si-au adus la inceputul acestui an poezia de suflet la Carturesti. Lansarea va avea loc miercuri, 20 mai, la libraria Carturesti din Verona, incepand cu ora 19.00.
La inceputul acestei primaveri Carturesti a declansat un experiment prin care ii indemna pe iubitorii de versuri sa isi aduca poezia de suflet la Carturesti. Initiativa, care nu a pus accent pe autor si nici pe valoarea literara a poeziilor, a avut scopul de a afla daca poezia mai seduce, daca oamenii mai citesc versuri si daca se intorc la ele cu emotie si cu bucurie.
Rezultatul a fost o mica valiza rosie plina cu poezii copiate de mana, scrise pe foi rupte din agende si caiete de scoala, pe vederi sau pe hartie colorata, xeroxate din volume celebre sau compuse special de poeti care viseaza sa isi publice propria carte.
Toate aceste bucati lirice au fost stranse la un loc si cusute cu pricepere de Dinu Bodiciu, intr-o carte unicat, care poate fi gasita incepand de azi, in ceainaria Carturesti din Verona.
Sursa: Carturesti