De Citit : Știri

Peste 30 de nume noi la Sziget Festival Budapest 2015

| 10 februarie

Vești bune de pe Insula Libertății: Telekom va fi unul dintre sponsorii festivalului, drept urmare, cortul gigantic care a găzduit tot timpul petreceri incendiare, se întoarce sub denumirea Telekom Arena, alături de cei mai renumiți DJ. De asemenea, cea mai tânără vedetă a scenei EDM, Martin Garrix, se va ocupa de show-ul final care va închide festivalul, la scena principală. Programul Sziget va fi divers ca întotdeauna, iar organizatorii mai adaugă 30 de noi nume în programul non-stop al evenimentului multicultural ce durează o săptămână.
Ne vedem la Budapesta, între 10-17 august.
Sziget Festival, recent încoronat Best Major European Festival, găzduiește, de 22 de ani deja, o gamă foarte diversă de programe: toate genurile de muzică și toate formele de artă sunt reprezentate în timpul celor 7 zile de party non-stop. Festivalul este organizat pe o frumoasă insulă verde în centrul Budapestei, la mijlocul lunii august, iar programul se îmbogățește periodic cu nume noi. Alt-J, Florence and the Machine, Jamie Woon și alții au fost deja confirmați, precum și headliner-ul zilei -1, Robbie Williams. Ziua care dă startul la Sziget, 10 august, este inclusă în prețul biletului pentru 7 zile, dar biletele de o zi sunt, de asemenea, disponibile într-un număr limitat. Primele 10.000 de bilete pentru această zi, disponibile la preț early bird, s-au epuizat într-o săptămână!
Anul acesta, show-ul final de la scena principală, de pe 16 august, va fi prezentat de Martin Garrix, care se află în acest moment, pe locul 4 în Top 100 DJ. Show-ul va fi și mai spectaculos, plin de artificii, efecte pirotehnice , laser și alte efecte speciale. Tot la scena principală, se întorc cei de la Gogol Bordello cu un concert nebunesc, pentru a face mulțimea să danseze.
Cortul gigantic al EDM, Arena, revine, anul acesta, în programul de la Sziget, sponsorizat de Telekom. Aici îi vom regăsi pe: duo-ul W&W, producătorul și Dj-ul olandez Sander van Doorn, Bassjackers, care au cântat în cluburile din Ibiza cu Tiesto și la Las Vegas cu Afrojack. Tot Telekom Arena îi va găzdui și pe: Jaguar Skills, Julian Jordan și Sidney Samson.
Cortul A38 este binecunoscut pentru diversitatea artiștilor pe care îi găzduiește. Anul acesta îi vom regăsi aici pe The Ting Tings, Passenger, Ella Eyre, JUNGLE, Milky Chance, Tyler, The Creator, Infected Mushroom, Enter Shikari, Gramatik, Jett Rebel, Kensington. În plus, Hospitality prezintă următoarele nume la Sziget 2015: Camo & Krooked, High Contrast, Fred V & Grafix, Danny Byrd și MC Dynamite.
De asemenea, avem și primele nume pentru scena MasterCard World Music: binecunoscuta cântăreață de fado Mariza, legendele underground din Rusia Leningrad, Che Sudaka – care combină tot felul de stiluri dansabile, Goran Bregovic and the Wedding and Funeral Band – cu sunetul reprezentativ din Balcani, dar și ansamblul de muzică tradițională din Italia, Canzoniere Grecanico Salentino.
Nu în ultimul rând, spațiul special construit din paleți, Colosseum, va fi și el gazda unor nume precum reprezentanții de seamă ai house-ului underground Apollonia, DJ-ul german Dixon, producătorul brazilian Gui Boratto, remixer-DJ-producătorul Michael Mayer, DJ și producătorul tehno Marcell Dettmann și trio-ul canadian de DJ și producători My Favorite Robot.
Mai mulți artiști, mai multe spații pentru programe și mai multe detalii despre programul Sziget 2015, vor urma în perioada următoare!
Bilete și detalii: www.szigetfestival.ro