De Citit : Știri

Jurnalistii britanici au ras de trupa JukeBox.. si s-au facut de ras

| 10 decembrie

Solistul trupei JukeBox, Alex Vasilache, se amuza copios de gafa (de aceasta data reala) pe care au facut-o jurnalistii de la publicatiile britanice The Sun si Daily Mail. Intr-un articol destul de consistent aparut in editia online a cotidianului britanic Daily Mail, comentand informatia aparuta cu o zi mai devreme in The Sun, un jurnalist anonim se amuza de “neprofesionalismul” solistului roman despre care spune: “vesel si fara sa-si dea seama de gafa sa majora, el continua sa mimeze la capatul gresit al microfonului”.
Toate astea pentru ca pe internet a fost postata o secventa din emisiunea Stele sub lupa la care, invitat fiind alaturi de trupa sa, Alex a dorit sa sublinieze faptul ca se “interpreta un playback cinstit” – tinand microfonul invers. Ca atare, filmarea a facut ocolul internetului adunand cateva sute de mii de vizualizari.
Vezi si tu secventa…

Iata ce spune Alex despre aceasta intamplare: “Jurnalistii britanici sunt usor dezinformati – eu am facut prima data figura cu microfonul intors invers la emisiunea Neatza cu Razvan si Dani (16 noiembrie 2009). Ne-am amuzat teribil si la alte emisiuni. La matinalul de la TVR, de exemplu, cameramanii se tineau de camere de ras cand chitaristii cantau la 4 maini pe acelasi instrument si in loc de pian, Sergiu a folosit o triola de jucarie. Dupa atatia ani alaturi de Huidu si Gainusa, la ce va asteptati de la noi? Toate aceste filmari sunt pe YouTube, insa doar fragmentul de cateva secunde de la Antena2 a fost facut hit peste noapte”.
”Noi, trupa JukeBox, suntem o gasca de live, ca atare nu suntem foarte fericiti sa facem playback. La emisiunile TV unde este posibil, cantam pe bune, chiar daca asta presupune sa venim cu echipamentele noastre. In anumite cazuri insa, asa cum se stie, trebuie sa facem playback. Atata timp cat toata lumea stie ca eu mimez, ce mai conteaza cum tin microfonul?. Ma intreb ce or fi scris The Sun si Daily Mail cand cei de la Muse si-au schimbat locurile intre ei, cantand fiecare la instrumentul celuilalt, intr-o emisiune TV italiana unde au trebuit sa faca playback? Oricum, le multumim pentru articole, nu ne mai putem opri din ras de cand le-am descoperit!”
Pentru publicul roman, dupa 6 sezoane de cantat live la Cronica Carcotasilor (Prima TV) si dupa sute si sute de concerte sustinute cu diverse ocazii, nu mai este absolut nici un secret faptul ca Jukebox este o trupa live 100%. In cei 10 ani de existenta, trupa JukeBox s-a asezat comod in fruntea plutonului de cover-bands din Romania, fiind la ora aceasta cea mai solicitata si cea mai indragita trupa de gen.
Trupa JukeBox are in magazine trei materiale discografice de studio, din care cel mai recent este primul album cu piese 100% originale, intitulat Picuri de rai. Lansarea a avut loc pe 26 noiembrie in clubul Jukebox in prezenta a aproximativ 1000 de persoane. Nu mica le va fi surpriza jurnalistilor britanici cand vor afla ca ”solistul neindemanatic” si trupa JukeBox vor deschide concertul trupei Simple Minds in Bucuresti la Sala Polivalenta.
Sursa: Star Management.