De Citit : Știri

Junior Summer University

| 12 mai

Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, va organiza în perioada 16-30 iulie cea de-a 8-a ediție a proiectului ,,Junior Summer University’’. Proiectul se adresează unui număr de 255 de participanți, atât din România cât și din Republica Moldova, absolvenți ai clasei a XI-a și va avea loc, ca în fiecare an, în Cluj-Napoca.
Timp de două săptămâni, participanții vor experimenta viața de student, luând contact direct cu profesorii Universității Babeș-Bolyai, în funcție de facultatea la care au fost admiși pentru JSU. În urma evaluării formularelor de înscriere, participanții vor lua parte la diferite seminarii și cursuri introductive, urmând să fie examinați la finalul proiectului de către profesorii UBB. ,,Junior Summer University’’ este o școală de vară care îmbină partea educațioanlă cu activități extracurriculare cu scopul de a informa elevii cu ceea ce înseamnă mediul universitar.
,,Sistemul educațional românesc prezintă deficiențe în ceea ce privește informarea elevilor în legătură cu oportunitățile pe care le au la nivel universitar. Acestora le lipsește consilierea cu privire la facultatea și specializarea ce li se potrivește iar consecința pe termen lung este abandonul școlar în continuă creștere. ,,Junior Summer University’’ își propune să umple aceste goluri, să ajute elevii să găsească o specializare potrivită lor, în cunoștință de cauză, familiarizându-i în același timp cu faciltățile Universității Babeș-Bolyai și ale municipiului Cluj-Napoca.’’ (Oana Onicaș – Președinte Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai).
,,Junior Summer University’’ a fost înființat în 2008 de către Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, cu sprijinul Universității Babeș-Bolyai. În 2013 proiectul a fost preluat la nivel național prin inițiativa ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România) și implementată în numeroase universități din țară prin programul UVE (Universități de Vară pentru Elevi).
Elevii interesați de participarea la acest proiect se pot înscrie în perioada 11-25 mai. Detaliile despre demersurile necesare le pot găsi pe site-ul oficial http://jsu.osubb.ro/